Berta Sándor

Nevettetők a világhálón

A Citizen Media európai uniós kutatási projekt keretében két új kabaréportált indított a Kölni Művészeti Főiskola.

A Kabadada.de és a Kabadu.de lehetőséget nyújt a pályakezdő és a már régóta a pályán lévő kabarészínészeknek a bemutatkozásra és a kedvenc felvételeik elhelyezésére. Az üzemeltetők szeretnék bemutatni és népszerűvé tenni a különböző kabaréműfajok és megszólítani ezek kedvelőit. Ezzel párhuzamosan a Kabadada és a Kabadu kiváló bemutatkozási lehetőséget jelent a fiatal kabaréművészeknek, akik más módon nem léphetnének a nagyérdemű elé. Emellett a honlapok segíthetnek a televízió- és rádiószerkesztőknek is az új tehetségek felkutatásában.

A két oldalon már több mint 140 művész profilja és videói tekinthetők meg. Az adatbázisból jelenleg már összesen több mint 33 órányi hang- és filmanyag hívható le. Mind a két portál ingyenes és a felvételek közben nincsenek reklámmegszakítások sem, vannak viszont különböző Web 2.0-s funkciók és interaktív kapcsolattartási, hozzászólási lehetőségek. Ezek egyike, hogy a látogatók kapcsolatba léphetnek egymással, megoszthatják a véleményüket, észrevételeiket és így egy valóságos kabaréközösséget hozhatnak létre.

A profi és az amatőr kabarészínészek kavalkádja igazán sokszínűvé teszi a portálokat és mindenki megtalálhatja a neki szimpatikus konferansziét, az angol humort vagy éppen a hazánkban is egyre népszerűbb stand up comedy műfajt képviselő előadókat. A Citizen Media projektben a hangsúly a kreativitáson, a szórakoztatáson van és azon, hogy a legújabb online vagy videótechnológiák miként használhatók fel a kabaré műfajában.

Hazánkban is van már sok a kabaréval foglalkozó oldal, a legismertebbek egyike a Standupcomedy.lap.hu, ahol többek között információk és hivatkozások találhatók a legismertebb hazai és külföldi előadókról, nem feledkezve meg természetesen Hofi Gézáról sem, valamint megtudható az is, hogy a műfaj iránt érdeklődők, hol láthatnak például ilyen produkciókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Ez jo,