SG.hu

Ingyenes adathalász-felszerelés a neten

Több "adathalász-felszerelésre" bukkantak a Panda Security szakemberei a napokban. Az ingyenesen hozzáférhető online eszköztár segítségével könnyen, és ami ijesztőbb, ingyenesen indítható adathalász-támadás.

A Panda Security szakemberei a napokban bukkantak azokra az ingyenesen felhasználható, az interneten elérhető eszköztárakra (phishing-kits), amelyekkel bárki könnyedén hajthat végre adathalász-támadásokat. "Ebben az a leginkább ijesztő, hogy olyan eszközökről van szó, amit már-már teljesen laikus felhasználók is sikerrel alkalmazhatnak" - kommentálta a hírt Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója.

A Gartner egy tanulmánya szerint 2007-ben csak az Egyesült Államokban 3,2 milliárd dolláros veszteséget okoztak az adathalász-támadások. Ráadásul az emberek egyszerűen tévhitbe ringatják magukat: "elég egy szimpla vírusirtó, és máris védve vagyok". A vezető szerint hatalmas felelőtlenség ezt gondolni. A készletek minden, egy adathalász-támadás beindításához szükséges elemet tartalmaznak. Az egyik fájl segítségével elkészíthető a "halász-email", a felhasználó kiválaszthatja, hogy Gmail-, Yahoo!Mail-fiókot, banki vagy Xbox online jelszavakat szeretne megszerezni, majd a mellékelt sablon alapján könnyen létrehozhatja az eredetire megtévesztésig hasonlító weboldalt.

"A spammelhető mailcímek listája persze pénzért beszerezhető, de egy kis keresgéléssel könnyedén található olyan, amely ingyenes" - fűzte hozzá Sándor Zsolt. "Ha ehhez még hozzávesszük, hogy számtalan ingyenes hosting-szolgáltatás áll rendelkezésre, kész is a teljesen ingyenes adathalász-csomag."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • god25 #2
    Elég egy szimpla linux és kész. :D
  • cickany2 #1
    Több "adathalász-felszerelésre" bukkantak a Panda Security szakemberei a napokban.

    a Panda Security kockafejű szakemberei igencsak le vannak maradva. Az ilyen kit-ek (és még pl.: a trójai készítő kitek is) már vagy 10 éve folyamatosan letölthetők DC-n torrenten és egyéb hasonló helyeken..