Napi Online

Félrevezető repülőjegy árak az interneten

Az Európai Bizottság 13 országot áttekintő felmérése szerint az európai légitársaságok és repülőjegy-értékesítők többsége a fogyasztókat félrevezető információkat tesz közzé jegyárairól az interneten - írja a Népszava.

Továbbra is megtévesztők a légitársaságok jegyár-információi. A mostani felmérés csak megismétli a tavaly novemberi vizsgálatot, amely hasonló eredményre vezetett. Azóta a rajtakapott cégek fele korrigálta hibáit. A jelentés szerint a honlapok több mint felén a valóságosnál alacsonyabb árakat tüntetnek fel és az olvasó számára érhetetlen nyelvezetet használnak. A szabályok szerint például a teljes árat az ajánlat elején kell feltüntetni, ám ezt sem tartják be a cégek.

Magyarországra ugyan nem terjedt ki a vizsgálat, de magyar cégek - a légitársaságok mellett csak jegyértékesítéssel foglalkozó vállalkozások - is felkerülhetnek a feketelistára, ugyanis minden olyan társaságot górcső alá vettek, amely az EU több tagállamában is tevékenykedik. Magát a szégyenlistát egyelőre nem közlik, hogy időt adjanak az érintetteknek a hibák kijavítására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BandiG #1
    A lista a Malevvel kezdhet. A Wizzair az elejen kiirja a teljes arat, a Malevnel meg orul az ember a fejenek ameg ki nem derul a legvegen hogy az ar eddig nem tartalmazta az adokat meg egyeb "koltsegeket". Hat gratulalok...