SG.hu

2007-ben sportolók voltak az internetezők kedvencei

A legmegosztóbb személyiségek jellemzően televíziós műsorvezetők, A 2007-es év legismertebb hírességei közé Bochkor Gábor, Stohl András, Havas Henrik és Szellő István tartoznak.

A tavalyi évben kiváló sportolóink örvendtek a legnagyobb népszerűségnek - ezt tükrözik a havi rendszerességgel 400 internetező megkérdezésével készülő GfK SztárMonitor adatai. A leginkább megosztó hírességek a televíziós műsorvezetők közül kerültek ki. A tévés személyiségek frontján megjelent egy új generáció is: Veiszer Alindát és Németh Juditot az internetezőknek bár még csak egy szűkebb köre ismeri, a róluk alkotott vélemények nagyon kedvezően alakulnak.


Mindazonáltal tízből kilencen számos kiváló sportolónkat - így Csollány Szilvesztert, Béres Alexandrát és Bessenyei Pétert - is ismerik, és a többség pozitívan is vélekedik róluk. A kedveltségi toplista els ő tíz helyezettje között 2007-ben három aktív sportember is helyet kapott: Cseh Lászlót, Szávay Ágnest, illetve Kemény Dénest az őket ismerők egyharmada kedvenceként nevezte meg. A közvéleményt leginkább megosztó hírességek a fentiekkel szemben jellemzően televíziós műsorvezetők: Avar Vandáról, Fábry Sándorról, Bochkor Gáborról, vagy Havas Henrikről markánsan eltérő véleményt formálnak az internetezők.

A tavalyi évben vizsgált hírességek közül Veiszer Alinda és Németh Judit műsorvezetők, valamint Pavuk Viktória korcsolyázó "Potenciál Index"- e bizonyult a legmagasabbnak. Ezt a mutatót a kutatók a sztá- rok ismertségéből, illetve a sztárt kedvelők, valamint nem kedvelők arányából számítják és a sztárok karrierútjának egyedi fokmérője lehet.


A "Potenciál" mutató értékét elsősorban a sztárok kedveltsége befolyásolja, hiszen annál nagyobb jövő jósolható valakinek, minél magasabb a róla pozitívan vélekedők aránya. Veiszer Alinda, Németh Judit és Pavuk Viktória esetében ez nem mást jelent, mint, hogy az internetezők még viszonylag szűkebb köre (10-11 százalék) ismeri őket, megítélésük azonban e szűk körben is nagyon kedvezően alakul.

A GfK SztárMonitor kutatás keretében a Piackutató Intézet havonta 400, tizennégy évnél idősebb, internet-hozzáféréssel rendelkező megkérdezett véleményét gyűjti össze 80 hazai, illetve külföldi sztár ismertségére, kedveltségére vonatkozóan, minden esetben az adott híresség fényképének, illetve nevének feltüntetésemellett. Az adatfelvétel az interneten keresztül zajlik, 2006 májusa óta folyamatosan, havi rendszerességgel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!