Alex

Alsókategóriás kompakt, GPS-szel

A tajvani Altek egy helyzetmeghatározó funkcióval kiegészített digitális fényképezőgépet tervez piacra dobni ez év júniusában.

A távol keleti cég elsősorban ODM/OEM gyártó, azaz más gyártóknak bérmunkában készít fényképezőgépeket, melyeket a nevesebb cégek saját termékükként értékesítenek. Így ugyan számunkra a társaság neve tökéletesen ismeretlen lehet, mégis ők birtokolják a digitális fényképezőgépek piacának 10 százalékát. Most azonban egy nyolc megapixeles, 3 collos hátsó érintőkijelzővel ellátott, GPS-szel is kiegészített fényképezőgépet mutattak be Ursa néven.

A GPS modul a képkészítés pillanatában automatikusan rögzíti a metaadatok között a szélességi és hosszúsági koordinátákat, azaz az utazás felvételeit később, otthon visszanézve pontosan tudni fogjuk nemcsak azt, hogy mikor, hanem azt is, hogy hol csináltunk egy adott fotót. Az információ megjeleníthető más szolgáltatások segítségével is, például a Google Earth vagy a Flickr is támogatja a funkciót. Egyébként a mai divatot elnézve, pár év múlva középkategóriától felfelé szinte biztosan minden fényképezőgépben lesz GPS.

A kiadott sajtóközlemény szerint a cég főként a 2008-as pekingi olimpiára tekintettel reménykedik szép eladásokban, olyannyira, hogy az észak-amerikai és az európai vevők kiszolgálását egyelőre nem is tervezik. A vállalat felidézve az IDC statisztikáit, mely a 2007-es digitális fényképezőgép eladásokat 110 millió, a 2010-est viszont már 130 millió darabosra teszi, piaci részesedése növelését a fejlődő országokra koncentrálva kívánja elérni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Icegod #2
    fényképez + videót rögzít + helyzetmeghatároz + érintőképernyős + telefonálni is lehet vele ... ilyet kéne, jah, már megcsinálták
  • PíszLávJuniti #1

    kíváncsi leszek
    PDA és fényképező integrációja mikor teljesül ki:)