MTI

Videóra veszik a Wal-Martban a fegyvervásárlásokat

Videóra veszik a fegyvervásárlásokat az erőszak visszaszorítása érdekében az amerikai Wal-Mart áruházakban.

A Wal-Mart, a világ legnagyobb áruházlánca bejelentette: egyedülálló számítógépes adatbázist létesít annak megelőzésére, hogy a fegyverek rossz kezekbe jussanak. Nyomon követnek minden olyan vásárlást, amelyet olyan személy hajt végre, aki korábban bűncselekményhez használt fegyvert vett - írta a New York-i Daily News kedden. A fegyvereladások képi rögzítése az erőszak visszaszorítását célzó új intézkedéscsomag része a Wal-Martnál, amely évente a legtöbb fegyvert adja el az Egyesült Államokban.

A csomagot a fegyvertartást ellenző Michael Bloomberg, New York polgármestere jelentette be, aki a Polgármesterek az illegális fegyverek ellen nevű kétpárti érdekcsoportot vezeti. J.P. Suarez, a Wal-Mart alelnöke reményét fejezte ki, hogy kezdeményezésükhöz más áruházláncok is csatlakozni fognak. Bloomberg szerint az új intézkedés minden üzlet számára követendő mércét teremt.

Hivatalos adatok szerint az Egyesült Államokban a fegyveres bűntények 46 százaléka olyan eset, amelyben egy vásárlásra nem jogosult személy egy álvevő útján jutott fegyverhez. A keddi The New York Times arról írt, hogy 38 szövetségi államban tárgyalnak olyan törvényjavaslatokat, amelyek szigorítanák a fegyverekhez való hozzájutás feltételeit: elsősorban a börtönviseltek és a szellemi fogyatékosok vásárlási jogait korlátoznák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • emile zola #4
    Hát igen, az uccsó mondat engem is megfogott:D:D:D
  • Mynet #3
    Talán nem egy áruházban kéne fegyvert eladni boldog boldogtalannak (Kóla, puska, sültkrumpli - bankszámlához fegyver ajándékba, lol). Na de mind1, nembaj ha szép lassan lelövik egymást.

    Vicc az egész, fegyverrel rohangál mindenki, nem csoda hogy mészárlások lesznek, 110 millió emberből nem nehéz 1-2nek bekattani.

  • GVG #2
    akkor ezek szerint semelyik amcsi sem vehet fegyvert
  • uniu #1
    "elsősorban a börtönviseltek és a szellemi fogyatékosok vásárlási jogait korlátoznák." te jo eg....