Gyurkity Péter

Microsoft: egyedül vagy többen a Yahoo felvásárlásáért

A vállalathoz közel álló források szerint a szoftvercég nem zárja ki annak lehetőségét, hogy többen összeállva vásárolnák fel a Yahoo-t, ám lehetőség szerint ragaszkodnának az eredeti ajánlatukhoz.

Az elmúlt hetekben több eltérő változat is megjelent a sajtóban, hol a Microsoft egyedül, hol másokkal összeállva, hol pedig egyéb vállalatok szerették volna megszerezni a nehéz helyzetbe került keresőcéget. A legfrissebb hírekben szintén nem zárják ki az esetleges összefogást, ám világosan jelzik, hogy Redmond - amennyiben erre lehetőség mutatkozik - ragaszkodna az eredeti árhoz és ajánlathoz.

Eszerint a Microsoft mindvégig azt tartotta szem előtt, hogy az első ajánlatban megjelölt árat, vagyis részvényenként 31 dollárt fizessenek ki. Emellett azonban nem zárták ki az esetleges partnerek csatlakozását, így került a képbe például a News Corp., a Yahoo oldaláról pedig a Time Warner tulajdonában lévő AOL, amely akár egyedül is felvásárolná a céget. A forrás arról számolt be, hogy a Yahoo igazgatótanácsa pénteken tárgyalt az előttük álló alternatívákról, ám nem sikerült döntésre jutniuk, így tovább folytatódik a mérlegelés.

A News Corp. holdudvarához tartozó Wall Street Journal eközben arról írt, hogy a Microsoft a jelek szerint inkább egyedül versenyezne (a hónap elején még ultimátumot is intéztek a Yahoo-hoz), így nem sok esély mutatkozik a két vállalat összefogására. Korábban erről folytattak tárgyalásokat, ám nem sikerült megállapodásra jutniuk. Értesülésük szerint a Time Warner arra számított, hogy a Yahoo vezetése számukra kedvező fejleményt "szállít" a napokban, ennek elmaradása azonban arra utal, hogy a keresőcég illetékesei tovább hezitálnak.
* A három érintett versenyző egyike sem kívánt reagálni a friss hírre, egy magát megnevezni nem kívánó forrás azonban jelezte, hogy a Yahoo és a Time Warner között folytatódik az egyeztetés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!