25
  • G_ArchAngel #25
    "Nem vágtam a földhöz, magától esett..."

    magatol esett le, mi?
    a szart, ratetted a TV-re, mikor az Uri Geller varazsolt...:)))
  • Möci
    #24
    Szerintem kérdezzük meg,
    -Taposásra hogyan reagálnak?,
    illetve:
    -Vésésre hogyan reagálnak ezek az alúltervezett NIKON-ok?
    Szerintem JTBM kolléga megélt tapasztalataival fogja alátámasztani a NIKON érdemtelenségét arra, hogy miért is említésre méltatlan fényképezőgépként akár leírni is a nevét!
  • Beepitettember
    #23
    Ne is vegyed:-) Nem való az neked ;-)
    Ismerősödnek külön gratulálok!:-)
    Sok sikert a további fényképezőgép dobáláshoz :-)
  • JTBM
    #22
    Ismerősöm hétvégén dobott le a teraszról betonra (2m) egy Sony SR12 HDD-s!!! videókamerát. Semmi baja...

    A Nikon fényképezőgépben nincs HDD, mégsem bírja a kiképzést...

    Engem marhára nem érdekel, hogy miért gyárt sz*rt a Nikon, nem veszem és ennyi...
  • Lateralus
    #21
    Gravitáció monnyon le !!!
  • Beepitettember
    #20
    "Mivel a Nikon sz*rt gyárt"

    Igen valószínűleg igazad lehet ha jobban belegondolok.
    A Nikonnál összeült az igazgatótanács és hosszas értekezlet után kitalálták, hogy: Gyártsunk szart mert így lesz nyereséges a vállalat! Ez ám a hatalmas üzletpolitika!

    Még mindig nem érted, hogy attol hogy te ledobtad (bocsánat magátol leesett... Gondolom leugrott az asztalrol..) attol még nem a fényképezőgép a szar... Nem vigyáztál rá és tönkrement. Ennyi.

    Mellesleg ugrasd már le az asztalrol a Canon-t (A650 IS) fényképezőgépedet. Aztán meglátjuk, hogy kell e majd szervízbe vinni.
  • JTBM
    #19
    Nem vágtam a földhöz, magától esett...

    Az autót úgy tervezik, hogy 5 km/óráig károsodás nélkül ütközhet.

    Mivel a Nikon sz*rt gyárt, vettem egy Canon-t (A650 IS)...

    Egyébként a Nikon 5 éve még nem sz*rt gyártott...
  • Beepitettember
    #18
    Talán azért mert nemkéne földhözvágni... Elárulok egy titkot: a fényképezőgépeket nem arra találták ki, hogy dobálják... Érdekes módon én még egyetlen egy fényképezőgépet sem ejtettem le... vigyázni kell rá ennyi a titka. Attol még nem szar egy fényképezőgép, hogy te földhözcsapdosod és nembirja ki...
    Gondolkozz egy kicsit. Ha meg olyan szerencsétlen vagy, hogy mindig elejted akkor a helyedben egy szót sem szolnék...
  • JTBM
    #17
    Akkor miért él még mindig az 5 éves Nikon kamerám??? Miért megy tönkre ma az összes Nikon gép az első esésre?

    Ha nekikoccol egy kínai csajszi az S60-as Volvomnak egy Suzuki Swifttel 2km/óra sebességgel, akkor nem számítok totálkárra, igazából nem számítok még egy karcolásra sem. De ha ennek az ütközésnek a végén az S60-as kuka, akkor valami nagy gáz van a Volvónál...
  • Möci
    #16
    Tud valaki a -SONY alfa 350- áráról valamit???
  • Möci
    #15
    DE a szoftvert sem optikával!
    (Tehát kijelenthetjük, hogy megállapításod helyes, valóban nem kompatibilisek!)
  • Möci
    #14

    Te most merre jársz, hogy nincsenek meg az ékezeteid?!
  • humaninsect
    #13
    hát nemtom, nekem canonom van a 2,8ról 5,6ra csökken, pedig csak 4* zoom.

    az a baj, hogy csodazoomos a nikon, de a legkisebb érzékelő van benne. 1/2,33mon a max a 10 megapixel amit fizikailag meg tudtak csinálni, szóval már alap iso-n is zaj meg zajszűrés valószínűleg.
  • Beepitettember
    #12
    "Az új Nikon gépekről jó tudni, hogy ütődésre extrém érzékenyek. Nekem egy S10-es esett le kb. fél méter magasságból, kikapcsolt állapotban. Azt hittem, hogy kutya baja, de most van szervízben, lehet, hogy kuka."

    Az uj ferrárikrol jó tudni, hogy ütődésre extrém érzékenyek. 120km/h van nekimentem egy fának és azt hittem, hogy kutyabaja, de most szervízben van. Lehet, hogy kuka.

    Az uj helikopterekröl jó tudni, hogy ütődésre extrém érzékenyek. 10m magasrol lezuhantam vele és azt hittem, hogy kutyabaja, de most szervízben van. Lehet, hogy kuka.
  • vax
    #11
    100-110 eFt körül lesz.
  • babajaga
    #10
    Még nincs is ára. De amelyik kompaktnak 3,3-ról 5,2 fényerőre csökken a kihúzat folytán az optika fényereje az nagyon gyenge. De folytathatnám a többi lényeges műszaki jellemzőit melyek szintén gyengék. És az optikát szoftveresen nem is lehet javítani.
  • vax
    #9
    Ilyen kategóriában, ilyen áron mit javasolsz?
  • babajaga
    #8
    "Nálam a Nikon a minőség szinonímája"

    A minőség meg a tudás két különböző dolog. Ezek a gépek lehetnek minőségileg jók de műszaki tudásra botrányosan gyengék, különösen a P80 mert az magasabb szintet sugall de botrányosan gyenge logikátlan a tervezése és a tudása méginkább.
  • Lateralus
    #7
    "én évek óta ezt rinyálom"

    A Nikon meg évek óta gyártja a wi-fi-s gépeket. :)
  • Flashy
    #6
    gps-es fényképező is van már rég, ne várd. csak az lesz nagyon soká, amikor mindegyikben benne lesz a gps, meg a wifi :/
  • Adamul
    #5
    Hát nemtom... Nálam a Nikon a minőség szinonímája. Tapasztalatokat nem tudok vele kapcsolatban, mert még nem volt ilyen gépem, de elég régóta jelen van a piacon, és ha csak a statisztikából indulunk ki, akkor a 2. legnagyobb (legjobb?) gyártó a Canon után, azért az csak jelent vmit nem?
    A cikkhez: teccik, hogy végre megjelenik a wi-fi kompatibilitás, én évek óta ezt rinyálom, bár akkor még jóval nagyobb szerepe lehetett volna mint ma, mert az akkori kis kapacitású drága memókarik gyorsan beteltek és a nyaralás képeit milyen jó lett volna pitty-putty hazaküldeni, vagy elérhetővé tenni azonnal :) Ellenben ma szinte fillérekért hozzá vágják az emberhez a hatalmasabbnál hatalmasabb kapacitású memórakártyákat, szóval már megkérdőjelezhető, de fejlődni kell. (Már csak a beépítetett GPS-vevős fényképezőt várom, hogy a koordinátákat is rárakja a képre )
  • JTBM
    #4
    A húgom minden nap ledob valamit. Ketten már ki is adjátok az átlagot. ;-)))
  • G_ArchAngel #3
    5 ev alatt egy gepet sem dobtam le, a legkisebb kompakttol 1Ds-ig, mondjuk nem is Nikont hasznalok - azt lehet en is eldobnam:)
  • JTBM
    #2
    Az új Nikon gépekről jó tudni, hogy ütődésre extrém érzékenyek. Nekem egy S10-es esett le kb. fél méter magasságból, kikapcsolt állapotban. Azt hittem, hogy kutya baja, de most van szervízben, lehet, hogy kuka.

    A net tele van dühös "Lens Error" Nikon vásárlókkal, minden Nikon kompakt fényképező érintett. Tehát, ha Nikon-od van, azzal bánj úgy, mint a hímes tojással, mert különben vége.

    Egy 5 éves Nikon kompakt kamerámat már legalább 20-szor leejtettem, volt, hogy másfél méterről betonra. Kapott tengervizet hurrikánban, ami után szétszedtem is kitisztítottam az érintkezőit. Még ma is működik...

    Egy összeesküvés elméletes barátom szerint direkt készít szar kamerákat a Nikon, hogy évente el tudjon adni egy újat. (Évente egyszer mindenki leejti a kamerát, ha használja...)