MTI

Videómegosztóval bővül a Flickr

Videós szolgáltatással bővült a Yahoo-féle Flickr fotómegosztó. A világ második legnépszerűbb fényképmegosztó oldalán legfeljebb 90 másodperces, 150 megabájtos felvételeket lehet elhelyezni évi 24,95 (4 ezer forint) dolláros előfizetés ellenében.

A Yahoo felmérése szerint a 18-44 év közötti korosztály több mint 40 százaléka rendszeresen készít rövid videókat fotózás közben. Az anyagokat a többség a készüléken - digitális kamerán, mobiltelefonon - vagy számítógépen mutatja meg a családtagoknak, barátoknak, 20 százalék pedig csak az "asztalfióknak" dolgozik. A hét nyelven elérhető szolgáltatás ezeket a hobbifotósokat, hobbifilmeseket célozza. A felvételek a felhasználó fényképalbumai között kapnak helyet. "A személyes jellegű videókat a legtöbben nem töltik fel a videómegosztókra" - mondta Kakul Srivastava, a Flickr termékfejlesztési igazgatója. "Hatalmas piaci rés tátong, mi ezt akarjuk betömni."

A Flickr 2004-ben indult, azóta már több mint kétmilliárd fényképet töltöttek fel a regisztrált felhasználók. A közösségi portál idén februárban 42 millió látogatót vonzott, ami 53 százalékos emelkedés a 2007 februárjában mérthez képest. A Yahoo 2005-ben vásárolta fel a portált, sajtójelentések szerint 35 millió dollárt fizetett érte. A legnagyobb rivális, a Facebook fényképmegosztó látogatóinak a száma februárban 65 millió felett volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nickwearby #2
    Nekem tetszik az ötlet,
    főleg a flickr-t szoktam használni ( a fotós funkcióit),
    a youtube-ot nem,
    úgyhogy nem tudom , ott vannak-e tagek.

    Másrészt a flickr-en nagyon durva moderálás van,
    a fotóknál előzetesen szűrik a feltöltéseket (mondjuk miután elismerik, azt töltesz fel, amit akarsz),
    remélem a filmeknél is ez lesz.

    Így lehet, hogy más közönsége lesz ennek mint pl. a youtube-nak vagy a videának, stb.

  • JL666 #1
    mán bódog-bódogtalan videjót akar megosztani... youtube is the law