Gyurkity Péter

Elkészült az Adobe médialejátszója

Első körben kizárólag Flash-tartalmakat nézhetünk meg az Adobe most megjelent szoftverén keresztül, ám a cég további formátumok és online videóplatform beindítását tervezi.

Az Adobe Media Player a vállalat internetes oldalán tölthető le ingyen. Segítségével egyelőre a különböző Flash-videók között válogathatunk, webcastok formájában, más szolgáltatók oldaláról átemelve a tartalmakat, vagy a központi portálról letöltve azokat. A hibrid offline-online szoftver több szolgáltatás kiindulópontja lehet.

Több különböző szolgáltatásé, hiszen az Adobe komoly terveken dolgozik, amelyek kivétel nélkül a médialejátszóra támaszkodnak. Az indulásra készülve olyan cégekkel kötöttek megállapodást a tartalmak sugárzásáról, mint a CBS, a PBS, az MTV Networks, illetve az Universal Music Group. Ők szolgáltatják első körben a különböző felvételeket, legyen szó videostreamről, vagy közvetlen letöltésről, amely az Adobe TV néven futó központi oldalon keresztül történik. A megtekintéskor nem szükséges az aktív internetelérés, így akár offline módban is élvezhetjük a letöltött tartalmakat.

Jelenleg a felvételek beépített reklámokkal együtt érkeznek, a tartalomszolgáltatóknak pedig az Adobe rendszerén keresztül lehetőségük van a feltételek pontosítására, azok módosítására. A megtekintési jogosultságot köthetik egyes reklámokhoz, illetve egyéb feltételekhez, kedvük szerint. A cég eközben további lehetőségeken dolgozik, így például szóba került a videókölcsönzés, illetve -vásárlás, az előfizetéses platform bevezetése stb.

Ehhez természetesen további formátumok támogatása is szükséges lesz - ez egyelőre készülőben van, így az első verzió egyfajta előzetes tesztelésnek is felfogható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #7
    akkor jó "trágya" lehet pfff
  • Tibmanus #6
    Kipróbáltam de sajnos maga a progi halál erőforrásigényes :-(
  • Tibmanus #5
    Majdnem elhittem X)
  • zoritan #4
    Tehát akkor most ez miben más illetve jobb mint a miro?
    MIRO
  • Athlon64 #3
    Ez nagyon is tetszetős dolog. Én egy 82cm LCD-TV -n nézetem (HDMI) ill. használtam és némely video kifejezetten jónak mondható volt. A kezelőfelület meg az Apple féle igényességet hozza.
    Nos ezek szerint nem csak az Apple tud kellemes felületű szoftvereket írni.
  • TheZsenyka #2
    Van magyar fejlesztésük is, múltkor láttam: Adobe Vallás
  • LeonSilver #1
    Egész pofás.