SG.hu

Az Apple kiadta a Safari 3.1 frissítését

Az Apple bemutatta szoftvere, a Safari legújabb, 3.1 változatát, mely teljes körben támogatja a Web 2.0 megoldásokhoz szükséges valamennyi technológiát.

"A Safari 3.1 Mac és Windows számítógépeken egyaránt elképesztően gyors, könnyen használható és elegáns felhasználói felületet kínál" - mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termékmarketingért felelős alelnöke. "Ráadásul a Safari támogatja a legfrissebb audió, videó és animációs technológiákat is, melyek a Web 2.0 megoldások alapjait képzik majd."

A vállalat közleményében a böngésző gyorsaságával büszkélkedik, és kiemelik, hogy olyan intuitív eszközökkel segíti a kényelmes navigációt, mint a húzható-dobható könyvjelzők, könnyen rendezhető füles ablakok, beépített intelligens keresőmező, mely az oldalak relevanciáját is mutatja, valamint a beépített RSS-olvasó. Támogatja a HTML 5 új videó és audió kódjait, valamint a CSS animációt. Lehetővé teszi a CSS Web Fonts technológia használatát is, melynek segítségével a weblapok tervezői tetszőleges, egyedi betűtípusokat is használhatnak.

Használatához Mac OS X Leopard vagy legalább Mac OS X Tiger 10.4.11 operációs rendszer, minimum 256 MB RAM, valamint gyári konfigurációban FireWire kapuval ellátott Intel, vagy PowerPC G3, G4 vagy G5 processzoros Mac számítógép szükséges. PC felhasználók Windows XP vagy Vista operációs rendszerrel, legalább 256 MB RAM tárral és 500 MHz-es Intel Pentium processzorral használhatják a Safari szoftvert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DjDano #5
    Én nem tudom az Apple mit akar, de ezzel csak saját magát égeti...
  • arrakistor #4
    Még a Firefoxot is vagy 1.5x megalázza !!! Nagyon kemény !!
  • arrakistor #3
    ÚRISTEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EMBEREK !! CSODA TÖRTÉNT !!

    a Safari 3.1 a tényleg a világ legjobb böngészője !!! most nézem, hogy sehol se fagyott le idáig és kb. 2x gyorsabban rendereli az oldalakat mint az összes többi windowsos böngésző minden pluginestül mindenestül... !!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! ááááááááááá !!!!!!!!!!! áááááááááá !!!!!!!!!!!!! ezt el se hiszem ..........

    ilyen nincs !!


  • arrakistor #2
    én xp-n teszteltem még régebben a 3.0-s verziót, de valami iszonyat keményen bugos hányadék volt és kb. 100 +- random 20 másodpercenként akkor is lefagyott ha éppen semmit nem csináltam vele, de a menüben szinte majdnem bizonyosan egyből kilőtte magát, nem is beszélve ha megnyitottam egy kissé bonyolultabb oldalt, vagy neaggyisten egy nyitóportált.
  • DjDano #1
    Bár ne tette volna... Egy bugos ócska szar az egész. Nekem már feltelepíteni se sikerült Vistara...LOL