Gyurkity Péter

Áprilisban rajtol a Flickr Video?

Nemhivatalos forrásból származik a hír, miszerint a Yahoo végre elszánta magát, és a népszerű képmegosztó portált kiegészítő videós szolgáltatás bétája még áprilisban bemutatkozhat.

A Flickr születésének negyedik évfordulóját megünneplő partin több illetékes is válaszolt az érdeklődők kérdéseire, a hír mégsem hivatalos, hiszen a cég azóta sem erősítette meg az értesüléseket, sőt továbbra is mélyen hallgatnak a témában. Mindazonáltal hosszú várakozás után végre felbukkanhat a portál saját videómegosztó megoldása, amelynek nem lesz könnyű dolga, már ami a felhasználók visszahódítását illeti.

A válaszokból arra lehet következtetni, hogy a következő hónapban bemutatkozik a szolgáltatás bétája, vagyis a szerencsés tagok élesben is kipróbálhatják a fejlesztést, amelyet már évek óta ígérget a Flickr, illetve annak gazdája, a Yahoo. A vezetők nyilatkozataiból mindössze annyit tudhatunk meg, hogy igyekeznek olyan megoldást találni, amely a lehető legkevesebb kényelmetlenséget és problémát jelenti a regisztrált tagok számára, ez pedig időigényes - nyilván a fejlesztés is az, de túl sokat már nem késhetnek a megvalósítással.

A legnagyobb gondot ugyanis éppen ez, vagyis a hosszas késlekedés jelenti. A Flickr annak idején lefektette a képmegosztó szolgáltatások alapjait, ám az azóta eltelt időszakban az internet gyakorlatilag elsuhant mellettük és a különböző videómegosztó portálok egy új lépcsőfokra emelték a megoldást. Mindez a Yahoo-nak is fájhat, hiszen a friss felmérések szerint a Google-YouTube páros az amerikai online videózás egyharmadát teszi ki, míg a Yahoo alig 3,2 százalékért felelős. Van mit bepótolni tehát, ám ez egyáltalán nem lesz könnyű, még akkor sem, ha a Flickr jelenlegi 23 milliós táborát vesszük alapul - a YouTube ennél jóval több felhasználóra számíthat nap mint nap, és a Flickr hűséges felhasználói is kénytelenek voltak más platformok után nézni a videók terén, miután kedvencük nem tartott lépést a versenyben.

Sokak szerint ez a hajó már elment, ám a platform még tartogathat meglepetéseket a kétkedők számára. Az azonban biztosnak tűnik, hogy a megoldás nem váltja fel a Yahoo Videót, így erősen kérdéses a siker esélye.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)