MTI

Telefonnal melegítette a fülét

Csupán a fülét melengette mobiljával egy teherautósofőr vezetés közben, nem telefonált, és mivel ezt bizonyítani is tudta a bíróságon, végül megúszta a rendőrségi büntetést.

A 43 éves férfit a rendőrök azért állították meg, mert azt hitték telefonáláson érték. Hiába magyarázta nekik, hogy nem beszélt a készüléken, hanem csak fájós fülét melengette az éppen töltődő és ezért langyos készülékkel addig, míg a vezetőfülke bemelegszik, amihez kell némi idő. A rendőrök nem hittek "meséjének", és feljelentették. A sofőr azonban a bíróságon telefonbeszélgetéseinek részletes kimutatásával bizonyítani tudta, hogy megállításának időpontjában valóban nem beszélt a készülékén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zseblovag #7
    A jogszabály arról szól, hogy a járművezető (ideértve a kerékpáron fennülő és azt vezető személyt is) menetközben kézben tartott mobiltelfont használ. Ebbe a menetközbenbe a forgalmi okból történő megállás is beletartozik (pl. piros lámpa, egyéb...). A vicc az, hogy azt viszont a jogszabály nem taglalja, hogy mi minősül használatnak....na, ez az elcseszett megfogalmazás jellemző az összes jogszabályunkra, ezért vannak szabadon rabló,tolvajok,csalók és egyébb ügyeskedők....
  • fv #6
    Miért sántítana? Tilos telefonálni vezetés közben, kivéve headset vagy kihangosító használatával. Az, hogy mit fogsz a kezedben vezetés közben az tök mindegy. Melegítőpárnát is tarthatott volna a füléhez.
  • Gade #5
    Valami tényleg sántít. Én is úgy tudom, hogy kihangosítva vagy headset-et használva lehet telefonálni vezetés közben. Ebben az esetben pedig tényleg mindegy, hogy a fülét melengette, vagy telefonált.
  • Mr Gumby #4
    Nálunk milyen jól kaszálnának a német rendőrök, mivel a budapesti autósok 1/4-e telefonál vezetés közben.
  • poizon #3
    lehet, hogy én vagyok hülye, de ugytudom nem azt büntetik, ha valaki telefonál (ugyebár headset, kihangositó engedélyezett), hanem azt, ha valaki vezetés közben a kezébe fogja a telefont.
    szerintem a birság/itélet teljesen jogos lett volna. (legfeljebb át kéne fogalmazni a szabályokat)
  • uniu #2
    A hivatasos kozeget nem ereszkedik le ilyen holmi listakhoz:)
    Vagy megkerdezi mennyit er ez meg neked, vagy keri az izzokeszletet is:)
  • Boroskóla #1
    Köcsög rendőrök, ott a helyszinen láthatták volna a híváslistából hogy tényleg telefonált e vagy nem.