SG.hu

Tesztelik kártevőiket a vírusírók

A Panda Security jelentése szerint egyre többször fordul elő, hogy a vírusírók komoly tesztelésnek vetik alá a vírusaikat, mielőtt piacra dobnák őket.

Megváltozott az ún. malware-ek, vagyis digitális kártevők gyártásának folyamata: már minőségellenőrzési fázis is van. A vírusírók egyre több fórumon és honlapon koordinálják a munkájukat egy olyan "vírus-tesztelő" program kifejlesztésére, amely még kiküldés előtt le tudja ellenőrizni a vírusokat.


"Egy olyan programról van szó, amely komoly vírusirtó szoftverek motorját használja, többek között a Panda Antivirus 2008-ét is" - mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. "A vírus írója leteszteli a vírust, és megtudhatja, hogy az melyik antivírus szoftver védelmén fog nagy valószínűséggel átjutni. Ilyen módon gyakorlatilag komoly tesztfázis előzi meg a vírus szabadon engedését; ez azért már több mint ijesztő."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zvaragabor #12
    Igen, a poént ízét valahogy éreztem benne. :)
  • zvaragabor #11
    Jó is lenne, csak nem éri meg használni. Ugyanis ezek a cégek azoknak az antivírus gyártó cégeknek mindig alküldik azokat a mintákat, amiket az ő termékük nem vett észre, de másé meg igen. Ergó innen egyenesen a víruslaborokba kerülnek elemzésre, föltéve ha nem ismerte föl a termék a kártékony kódot az állományban.
  • Csaba42 #10
    Nem, mert akkor elveszti az értelmét a mondanivalóm. :) Amúgy csak egyszerűen poénkodtam, semmi több.
  • Cat #9
    Nem vírusirtók, hanem vírusirók. Nagy különbség! Így akarják biztosítani azt, hogy "hibás terméket" ne dobjanak piacra, amit egyből lefülel valamelyik antívirus program.
  • morpheus133 #8
    Ez miért nagy hír?
    pl itt vannak ezek:
    http://www.virustotal.com/
    http://scanner.virus.org/advanced
    http://virusscan.jotti.org/
  • zvaragabor #7
    Kifejtenéd ezt a mondanivalód közérthetőbben kérlek?
  • Csaba42 #6
    Neeem, hát ez nem így van, ugyanis itt vannak sokkal okosabb emberek, akik majd jól megmondják a tutit, hogy mé' nem kő se tűzfal, se vírusírtó, se oprendszer, se számítógép, se áram. Ha pedig a világegyetem valamely, a tudósok által kevésbbé ismert témaköréből a nagybetűs Igazság érdekel, szintén látogass el ide, ahol a Nagy Próféták és a Cicerók élnek, kik a Tudásnak tulajai (csak az Ég óvjon meg a Google-harcosoktól).
  • zvaragabor #5
    Visszatérve a cikkhez. Jó ötlet a program a vírusírók számára, ráadásul minél több antivírus motor ellenőrzi le a fájlt, annál pontosabb, és jobb képet kapnak a programozók a vírusuk hatékonyságáról, de sajnos minél több motor, annál több gond van magával a szkennelő programmal. Az adatbázis frissítés még nem is gond, pláne mert még egy tök ismeretlen és nem-elterjedt vírusról van szó, nade a programösszetevőket ilyen sok termék esetében már bizony komplikáltabb belerakni a ebbe az ominózus kártevő tesztelőbe. Enyyi terméket már nehezebb nyomon követni, és frissítgetni a tesztelőt. Mert bizony a reaktív védelem(szignatúra adatbázis) mellett más, proaktív védelmi technológiák is részt vesznek a még ismeretlen kártevő felismerésében.
  • zvaragabor #4
    Hát ha antivírust nem is, de tűzfalat bizony erősen ajánlott használni. A hálózati támadások nem a weboldalakról jönnek, és a tűzfal nem a weboldalról letöltődni akaró vírust védi ki.
  • Csaba42 #3
    Csak magamat tudom ismételni: "Zombi-gép rulz"