MTI

Az EU újabb rekord bírságot szabott ki a Microsoftra

Az Európai Bizottság szerdán újabb rekord összegű bírságot szabott ki a világ legnagyobb szoftvergyártójára a Microsoftra, azzal a váddal, hogy a cég továbbra is megsérti a bizottság 2004-es határozatát, amely piaci fölénnyel való visszaélés miatt ítélte el a társaságot.

Az új bírság 899 millió euró, és az előző két, 2004-ben kiszabott 497 millió eurón, illetve a 2006-ban kiszabott további, 280,5 millió eurós büntetésen felül értendő. "Az EU versenypolitikai felügyeletének ötvenéves történetében a Microsoft az első olyan cég, amelyet korábbi trösztellenes határozat megsértése miatt kell büntetni" - kommentálta a döntést az EU versenyügyi biztosa, Neelie Kroes. Egyúttal reményét hangoztatta, hogy ezzel most lezárul az a "sötét fejezet", amelyet a 2004-es brüsszeli bizottsági döntés teljesítésének elmulasztása jellemzett.


Neelie Kroes

Ezúttal a fő vád az volt, hogy a Microsoft tavaly októberig indokolatlanul magas árat kért a munkacsoport-szerverek interface-dokumentációjához való hozzáférésért. A Microsoft reagálása szerint ezek a bíráságok a múltról szólnak, és a cég most már új elvek szerint működik, nyitottabbá téve termékeit a piaci szereplők számára. Kroes azonban fiogyelmeztetett arra, hogy a számítástechnikai óriásvállalat ellen két másik ügyben is vizsgálat folyik. Az EU-biztos szerint a Microsoft elfojtja az innovációt, kárt okoz a számítógéphasználók millióinak. Megjegyezte, hogy akár másfél milliárd eurós bírságot is kiszabhattak volna, a közel 900 millió helyett.

A korábbi eljárásokkal együtt a Microsoft összesen 1,676 milliárd euróval hizlalja az EU kasszáját. A Microsoft a korábbi bírságot megtámadta az Európai Bíróságnál, ám az Brüsszelnek adott igazat. Az amerikai cég úgy látja, a bírság a múltra vonatkozik, az EB tavaly év végén maga jelentette ki, hogy már megfelelnek a brüsszeli feltételeknek. Akkor Kroes szó szerint ezt mondta: "kevés dolgot jelenthetünk ki az életben teljes bizonyossággal, de azt igen, hogy mától nem kell többé büntetnünk a Microsoftot". Igaz, azt is hozzáfűzte, hogy kikényszeríti a régi kötelezettségeket. Most megtette.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • A1274815 #110
    Na látod az a külnbség köztem és egy gyakorló elmebeteg között, ő bemeséli magának a hasonlóságot a tükör előtt, míg nekem mások mondták, mi után megnézték az SW2-öt. Továbbá én nagyon jól tudom az internet előtt is magamról, hogy én ÉN vagyok, nem pedig az akinek kiadom magam. Sőt nem is próbálok magamnak más identitást kitalálni.

    Egyébként nem is kell magamnak más identitást kitalálni rigidus elvtárs megteszi helyetem.
  • A1274815 #109
    Biztos úgy akarsz égni, mint az atom?
  • A1274815 #108
    Hihetelen, hogy az internet anomitása ilyen jól működik.

    Hogy nem hogy nem ismernek fel, hanem még másnak is hisznek, valaki olyannak akit szaktudása miatt tisztelek.

    "> Továbra sem tudom, a kérdésemre a választ. Sting mióta tud OpenGL-ben vagy 3D-és akármiben programozni?

    Van ennek egyaltalan jelentosege?"

    De van ám, ha leállnál egy pillanatra gondolkodni rájönnél.

    További kellemes őnégetést.
  • Stiff #107
    Az egész online magamat adomban az a legundorítóbb, hogy egy szempillantás alatt bárkivé válhatok, még billentyűzetem is van hozzá! Az egészben meg az a legszebb, hogy bárki is legyek, bármit is írjak, el nem tudok vonatkoztatni saját magam lenyomatától, mert én ÉN vagyok...és soha nem leszek más, még akkor sem ha elhitettem magammal, hogy reggel Busht láttam a tükörben! :)
  • rigidus #106
    > Továbra sem tudom, a kérdésemre a választ. Sting mióta tud OpenGL-ben vagy 3D-és akármiben programozni?

    Van ennek egyaltalan jelentosege?

    > Bár lehet, hogy örülnöm kéne neki, hogy olyan magas szaktudású emberrel akarsz azonosítani.

    Anuszod mar tiszta, "magas szaktudasu" Berczi Gabor Ur.

    BTW, csak megemlitem: lattunk mar elegendo Sting/Equ Retro amokfutast a topikban, a tobbirol nem is szolva. Meg par ilyen kaland aztan szobrot is allitatnak neked a T. Magyar Forumozok.

    Reszemrol ennyi. Respect.
  • A1274815 #105
    Igen viszont az esetek 100%-ban hibás lesz amit írok. És rühellem az ékezetek nélküli írást.
  • Match #104
    Ahogy nézem, javarészt az ékezetekkel van a probléma...Állítsd angolra a billentyűzetet, és meg van oldva az esetek legalább 80%-a :)
  • A1274815 #103
    Jogos. De FF-et nem fogok fel tenni, rigidus az elméleteivel szereti égetni magát én pedig nem bánom, ha ilyen hibák miatt égetem magamat.
  • Match #102
    fordúlt = fordult
    ílyen = ilyen
    Továbra = Továbbra
    pszihológus = pszichológus
    annyí = annyi
    tíltakozól = tiltakozol



    What's New in Firefox 2
    - Inline spell checking: A new built-in spell checker enables users to quickly check the spelling of text entered into Web forms (like this one) without having to use a separate application.
  • A1274815 #101
    Lehet hogy úgy indult, a napod, hogy Stinget (újra) nevetségessé teheted, de jelentem fordúlt a kocka, te válatál a kabaré tárgyává. Jó látni, hogy ílyen jól égeted magadat. Továbra sem tudom, a kérdésemre a választ. Sting mióta tud OpenGL-ben vagy 3D-és akármiben programozni?


    "Lenyegtelen. Szemely irant elfogultsagot ez nem igazol."

    Igazad van, valóban előitéletes vagyok.

    "> A James-nek szólítottál volna akkor is tíltakoztam volna.

    1. En nem menekultem a "Jozsi bacsi" elol."

    Mint ahogy magasan képzett pszihológus úr tudhatná, hogy ahány ember annyí reakció, ezt pont te mondtad ebben a topikban, ami sajnos nem teljesen igaz. Mint ahogy ezt a kabaréd is bizonyítja.

    "2. Sting-kent, Equ-kent is lettel azonositva a #76-ban, ezek ellen nem volt kifogasod es nem is rohantal ki miatta 3x-4x."

    Bár lehet, hogy örülnöm kéne neki, hogy olyan magas szaktudású emberrel akarsz azonosítani.

    Tudod, ha te nem tíltakozól a neved "Józsi bácsi" ellen, akkor számora az is mardnál, ha nem tudnám azt, hogy P(rigidus == Józsi bácsi)=0.01%.

    További kellemes égést! Erre ráfargtál!