SG.hu

Az Apple frissítette adattár-fájlrendszerét

Az Xsan 2 új szolgáltatása, a MultiSAN egy időben több adattár-hálózat elérését teszi lehetővé ugyanazon munkaállomás felhasználói számára.

Az Apple bemutatta Xsan 2 megoldását, a Mac OS X operációs rendszerhez készült, nagyteljesítményű, nagyvállalati szintű adattár-hálózati fájlrendszer (Storage Area Network - SAN) első nagyobb fejlesztését. Ez a cég közleménye szerint megkönnyíti a tapasztalatlanabb felhasználók számára az adattár-hálózati rendszer telepítését és gyors üzembe helyezését. Új szolgáltatása, a MultiSAN pedig egy időben több adattár-hálózat elérését teszi lehetővé ugyanazon munkaállomás felhasználói számára. A megoldás a Mac OS X Leopard és a Mac OS X Leopard Server operációs rendszerrel teljes mértékben integrált, és igazoltan együttműködik más vállalatok RAID tárolórendszereivel is.

Az Xsan 2 szoftverben a felügyeleti eszközöket teljesen áttervezték, hogy minden korábbinál könnyebb legyen az adattár-hálózati fájlrendszer telepítése és kezelése. A program intelligens módon kezeli a különböző adattípusokat, fájlméreteket és felhasználási módokat. A rendszergazdák például, előre beállíthatják a kötetek munkaterhelését az összes fájltípus optimális átviteléhez, a nagyon nagy, például tömörítetlen HD videófájloktól a kicsi adatközpont-fájlokig. Az Xsan 2 tartalmaz egy új szolgáltatást, a MultiSAN eszközt, amely megkönnyíti azon felhasználók munkáját, akiknek ugyanazon munkaállomásról vagy kiszolgálóról több Xsan kötethez is hozzá kell férniük, például egy sajtószoba esetében, ahol külön adattár-hálózati kötetet használnak a termeléshez és a sugárzáshoz.

Az Xsan 2 a Mac OS X Leopard rendszerrel teljes mértékben integrált, és maximálisan kihasználja a Mac OS X lehetőségeit, például a több adattár-hálózati köteten való keresést lehetővé tevő Spotlight szolgáltatást. Az Xsan 2 a Leopard Server operációs rendszer Server Assistant szolgáltatásával is problémamentesen együttműködik az adattár-hálózati kötetek egyszerű telepítése és konfigurációja érdekében. A Leopard Server szolgáltatásai, például az iCal Server, a Mail Server és a Podcast Producer mostantól képesek az Xsan 2 technológiával való integrációra, hogy támogassa a fürtözött fájlrendszereket, nagyobb teljesítményt és skálázhatóságot biztosít, és csökkenti az egyes kiszolgálók leállása során a szolgáltatás-kimaradás hatásait.

Az Xsan 2 most először, igazoltan együttműködik más vállalatok RAID tárolóhardvereivel. Az Apple Xserve RAID mellett az Xsan 2 a Promise Technology RAID megoldásait is támogatja, a Mac OS X Server és az Apple professzionális alkalmazásaihoz igazított és optimalizált konfigurációkban. Az Apple az Xserve, a Mac Pro és az Apple Fibre Channel PCI-X kártyák esetében tanúsítja az együttműködést az Xsan 2 rendszerrel. Az Xsan 2 használatához a Mac OS X 10.5 vagy a Mac OS X Server 10.5 operációs rendszer szükséges. A megoldás támogatni fogja más gyártók minősített Fibre Channel kapcsolóit, például a Brocade, a QLogic vagy a Cisco készülékeket, valamint a RAID tárolóhardvereket, többek között az Xserve RAID és a Promise VTrak E-Class RAID alrendszereket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!