SG.hu

Az Apple bemutatta az Aperture 2 frissítést

Az Aperture 2 teljesen új megoldást nyújt a megvilágított felületek és helyi kontrasztok kezelése, a színhűség, az átmenetes ecsetkezelésű hibajavítás és a RAW állományok kezelése terén.

Az Apple bemutatta professzionális fényképészeti szoftvere, az Aperture legújabb, 2.0 változatát. A legújabb Apple számítógépek teljesítményének mind jobb kihasználása érdekében optimalizált Aperture 2 több mint 100 új szolgáltatást kínál. A továbbfejlesztett felhasználói felület és az új központi képfeldolgozó algoritmusok mellett az Aperture 2 teljesen új megoldást nyújt a megvilágított felületek és helyi kontrasztok kezelése, a színhűség, az átmenetes ecsetkezelésű hibajavítás és a RAW állományok kezelése terén. A rendkívül kedvező árfekvésű Aperture 2 csomaggal már mindenki professzionális eszközt kap fényképei kezeléséhez.

"A nemzetközileg leginkább elismert fényképészek közül egyre többen fordulnak az Aperture program felé" - mondta el Rob Schoeben, az Apple alkalmazói szoftverekért felelős alelnöke. "Egyszerűbb felhasználói felületével és rendkívül kedvező árával az Aperture ereje és szolgáltatásai már mindenki számára hozzáférhetőek."

Az új, könnyebben megismerhető, intuitív felhasználói felület egygombos váltást tesz lehetővé a böngésző (Browser) és képnéző (Viewer) üzemmódok között, segítve a képernyő-felület jobb kihasználását. Az új böngésző és projekt-kezelő szolgáltatások az iPhoto egyszerűségét teszik elérhetővé a számtalan fényképet tartalmazó nagy projektek számára is. Az Aperture 2 képes a korszerű Mac rendszerek szolgáltatásait teljes mértékben kihasználni, teljesítményét pedig nagymértékben javítja a mai Apple hardver architektúra igényeihez történt finomhangolása. A nagy számítási teljesítmény akár milliós nagyságrendű fénykép-tárak kezelését is lehetővé teszi.

Az Aperture 2 középpontjában az új RAW szolgáltatások állnak, melyek kompromisszum-mentes minőséget és precíz szerkesztési szolgáltatásokat tesznek elérhetővé. Az új eszközök között található funkció például a túlexponált részletek kontrasztjának visszaállításához, valamint a szaturációs hibák korrigálásához az életszerű látvány megőrzése mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • slickboy #2
    Hasznos lenne csinálni egy összehasonlító tesztet a Photoshop-pal. Egygombos váltás a browser meg a viewer között. Óriási innováció.
  • Vorpal #1
    Kabbe Apple.