MTI

Alakváltó mobiltelefon Izraelből

Alakváltó mobiltelefont mutatott be az izraeli Modu elektronikai vállalat, a világ legkisebb - egyben legkönnyebb - mobilja a kívánt funkcióhoz legjobban illő bőrbe bújtatható, akár széles kijelzős mp4-lejátszóvá, vagy akár asztali ébresztőórává varázsolható.

A közel 43 grammos minitelefon bemutatójára a barcelonai Mobile World Congress kiállításon került sor. A piacon egyedülálló megoldásnak számító készülék egy normál 2,5 gigahertzen működő GSM-telefon, amely a vásárló által kiválasztott két darab "kabáttal" érkezik - mondta Itay Sherman, a vállalat technológiai vezetője. A koncepció lényege, hogy egy drága "okostelefon" helyett egy kisméretű alapmodellt készítenek, amely a kívánt funkcióhoz legmegfelelőbb házba illeszthető. A telefon akár széles kijelzős hordozható videolejátszóvá vagy mini hifivé alakítható.


A Modu már szerződést kötött az izraeli mobilszolgáltatóval és az olasz Telecom Italia telekommunikációs vállalattal, valamint partneri kapcsolatba került többek között a Magellan műholdas navigációs eszközöket gyártó vállalattal és az Universal Music Group (UMG) zenekiadóval.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arrakistor #11
    Izraelben 164 (!) mobilszolgáltató van. Szinte minden falvacskában más és más szolgáltatja a telefonhálózatot.

    _Izraeli mobilszolgáltatók listája_
  • bvalek2 #10
    Valamin fennakadt a szemem: A Modu már szerződést kötött az izraeli mobilszolgáltatóval Hogy hogy a szolgáltató? Hát csak egy van nekik? Izraelben nem hisznek a szabad versenyben?
  • bvalek2 #9
    Szóval ez az ember a képen... bocsi :)
  • bvalek2 #8
    Egy csomó jófej zsidó volt és van, Rodolfó, Szabad György, Teller Ede, Albert Einstein, Woody Allen, Richard Stallman, Harrison Ford, stb. csak néhány, akiket tisztelek. Ez az embernek a képen jó úton van afelé, hogy bekerüljön a listámba, nagyra tartom azokat, akik az eszükkel érnek el valamit.

    Ezt azért éreztem fontosnak leírni, mert errefelé sokat kritizálom a szemkilövető törpepártot (akik egyébként ateisták), és az izraeli vezetést (akik szerintem fasiszták), és ez miatt valaki azt hiheti hogy anti-szemita vagyok... pedig semmi bajom az arabokkal ;)
  • bvalek2 #7
    Fletó egyszer a zsinagógában szónokolt a megváltóról, szóval biztos nem odavaló. szerintem szegény rabbi csak nézett, hogy ki engedte ezt a hülyét ide??

    Szülei talán katolikusok, de ő maga nem tudom mi, nyilatkozta hogy többször is bérmálkozott(!), hát szerintem nem sok zsidó-keresztény kultúra ragadt rá :)

    KISZ-ben minden vallást kötelező volt gyűlölni, aztán ő maga egy zsidótól rabolt villában lakik, úgyhogy szerintem ne sértegesd a zsidókat azzal, hogy őt is annak tartod...
  • jasszka #6
    én hirtelen azthittem, fletó van a képen...
  • bvalek2 #5
    Okos emberek élnek ott, kár hogy a kormányuk ágyútölteléknek használja őket...
  • arrakistor #4
    csak rá kell nézni. a fél képernyőmet kitölti az orra
  • eto demerzel #3
    mert? te 1 fotobol meg tudod alapitani ki hova tartozik?
  • arrakistor #2
    püff neki. a fotó alapján nem is kellett volna kiírni az orrszág nevét