Napi Online

Népszerűek a közportálok

Naponta 150-400 ezren klikkelnek az Országgyűlés Hivatala által működtetett parlamenti honlapra.

Bakos Emil gazdasági főigazgató szerint csúcsforgalmat azokon a napokon bonyolít a portál, amikor egységes javaslat elfogadása van napirenden, de az olvasók kíváncsiak arra is, hogy egy-egy indítvány kapcsán mely képviselő miként szavazott. Szintén gyakran látogatott oldalak azok, amelyeken az elfogadásra váró törvényjavaslatok, illetve módosító indítványok szerepelnek. A televíziós közvetítés dacára komoly az érdeklődés a plenáris ülésszak közvetítései iránt - tette hozzá a főigazgató.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) havonta áfa nélkül 605 ezer forintot fizet a webes fejlesztő cégnek. Az összeg tartalmazza valamennyi GKM-portál folyamatos működtetését, a 24 órás helpdesk-szolgáltatást és két ikerszerver bérlését, fenntartási költségeit, tárolását a T-Online Magyarország Nyrt.-től - tudtuk meg a minisztériumtól. Tavaly csak a GKM magyar nyelvű honlapját több mint 1,512 millióan látogatták; az éves letöltésszám 5,6 millió felett volt. A Pénzügyminisztérium honlapja a 11 076. leglátogatottabb a világon - legalábbis ez derül ki a látogatottságokat figyelő alexa.com adataiból, ahol például az Index.hu a 795. helyet foglalta el.

A www.pm.gov.hu oldalra 94 százalékban magyarországi "vendég" klikkel, mellettük Szlovákiából, Szerbiából, Romániából, Ukrajnából keresik még fel az oldalt. Azok közül, akik szétnéznek a pénzügyi tárca oldalain, a legtöbben - 39 százalékuk - az oktatási és a szociális tárca oldalaira lépnek tovább, s népszerű a gazdasági és a honvédelmi minisztérium portálja is.

A fővárosi önkormányzat honlapjának 5-6 ezer egyedi látogatója van naponta, az oldalletöltések pedig átlagosan 14 ezer körül alakulnak. A leglátogatottabb oldalak azok, amelyeken a friss hírek találhatók, s szintén nagy az érdeklődés az aktuális pályázatokat tartalmazó oldalak iránt, de a közlekedéssel kapcsolatos információk miatt is gyakran klikkelnek az oldalra. A honlapot éves szerződés keretében egy külső cég üzemelteti, a honlap működtetésének éves költsége nettó 24,960 millió forint - tájékoztatta lapunkat a főváros sajtóosztálya.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #1
    Persze, figyelni kell, mert nagy itt a böszmeség mostanában