MTI

Online orientációs teszt a szegedi egyetemen

Online orientációs tesztet készített középiskolásoknak a Szegedi Tudományegyetem, a felsőoktatási intézmény honlapjáról elérhető kérdőív kitöltésével arra kaphatnak választ a diákok, mely képzési terület illik leginkább a személyiségükhöz - közölte Révész Balázs marketing és kommunikációs igazgató.

Az elmúlt évek felvételi időszakának tapasztalata, hogy a diákok gyakran még tizennyolc éves korukban sem tudják, mely képzési területre jelentkezzenek - mondta a kezdeményezés hátteréről az egyetemi oktató. Hozzátette: a leendő hallgatók között nagy a tanácstalanság, s a folyamatosan változó felvételi rendszerben a diákoknak nincs pontos ismerete arról, mit takar egy képzés vagy szak neve.

Az egyetem honlapján elérhető orientációs teszt pszichológiai módszerekkel vizsgálja a kitöltő diák beállítottságát, személyiségét és motivációját. A középiskolásoknak mintegy félszáz kérdést kell megválaszolniuk jövőbeni munkájukkal kapcsolatban, s mérlegelniük kell, mely szempontok a legfontosabbak számukra. Ezt követően a diákok értékelést kapnak, amely a megfelelő képzési terület leírása mellett tartalmazza az egyetemen az adott képzési területen belül választható szakokat is - tudatta az igazgató.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #1
    Link. Valami hihetetlenül átlátszó a kérdőív, kb mintha azt kérdeznék egymás után: könyvelő leszel-e vagy orvos, stb-stb. Az is "érdekes", hogy olyan tulajdonságokra kérdeznek rá, amit nem biztos hogy valaki tud önmagáról...