Berta Sándor

A Dailymotionon is nézhetők lesznek egyes MTV műsorok

Az MTV zenei televízió programjának egy része a jövőben hozzáférhető lesz a Dailymotion francia videoplatformon is. A kínálatban elsősorban zenei, gyermek-, családi, pop- és humoros műsorok szerepelnek majd.

A két cég megállapodása értelmében a Dailymotion által átvett programok között lesz például a The Hills (MTV), a The Dails Show with Jon Stewart (Comedy Central) és a Salt'N'Pepa Show (VH1). Az egyes MTV-műsorokat a francia oldalon külön kategóriákba (Fun, Music, News stb.) csoportosítják és a remények szerint így még professzionálisabb és igényesebb tartalom lesz elérhető a látogatók számára.

Mindez azonban nem jelent változást a portál politikájában, amely a jövőben is igényt tart a felhasználók által készített videókra, valamint ezeken a filmeken kívül kizárólag szerzői jogilag védett műsorokat fog sugározni és így szeretné lekörözni a legfőbb riválisának számító YouTube-ot. "Az MTV Networks programjainak átvételével és a kínálatunkban illesztésével megerősíthetjük pozíciónkat ezen a területen. Ez az együttműködés egyúttal jelzés is a többi szolgáltatónak, hogy ideális partnerek lehetünk a számukra" - jelentette ki Mark Zaleski, a Dailymotion vezérigazgatója.


"Pontosan a szerzői jogok tiszteletben tartása volt az egyik fő szempont, ami miatt a Dailymotion mellett döntöttünk. Ezenkívül a platform meggyőző és rabul ejtő videoélményt kínál. Természetesen az sem volt utolsó szempont, hogy így még több nézőt érhetünk el" - közölte Greg Clayman, az MTV Networks Digital Distribution alelnöke.

A videoportál képviselői bejelentették azt is, hogy más televíziókkal is szeretnénk együttműködni. A lehetséges partnerek egyike a CNN. Az már korábban kiderült, hogy a Dailymotion tudatosan készül a YouTube legyőzésére. A francia videoplatform mindenekelőtt bővíteni akarja szolgáltatásait, javítani szeretné a videók minőségét és több országban tervezi helyi változatok megjelentetését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!