Gyurkity Péter

Noteszgéppel és videókölcsönzéssel újít az Apple

Véget ért a CES, így ezt a hetet egyértelműen az Apple uralja majd, amely ma kezdi meg bejelentéssorozatát a Macworld expón. Nagy áttörést azonban most nem várnak a cégtől.

Az előzetes várakozások szerint az idei Macworld ugyanis a meglévő termékek további finomításáról, a kínálat kibővítéséről szól majd. Nem várnak tehát olyan nagy jelentőségű bejelentést, mint amilyen tavaly az iPhone elrajtolása volt, egy-két újdonság azonban fontos változásokat hozhat magával, már amennyiben beválik.


Tulajdonképpen két fontos mozzanatot emelnek ki a kiállítás várhatóan legfontosabb újdonságaiként. Ezek egyike az ultravékony noteszgép, amely a sikeres MacBook sorozatot egészíti majd ki. Érdekessége, hogy vastagsága mindössze a fele lesz a megszokottnak, a hagyományos merevlemez helyett pedig flashmemóriára bízná az adatok eltárolását, ami jól jelzi utóbbi gyors terjedését. Több elemző egyetért abban, hogy a vállalat most egy ilyen készülék bemutatására és népszerűsítésére koncentrál és jóllehet ezzel nem kavarnak majd akkora vihart mint az iPhone telefonokkal, sokak szívét meghódíthatja majd a könnyű laptop.


A másik jelentős újításról már korábban beszámoltunk, ez ugyanis nem más mint az iTunes zenebolt kibővítése. Még az ünnepek alatt látott napvilágot a hír, miszerint a 20th Century Fox stúdió megállapodást kötött a céggel legújabb filmjeinek megjelenéséről az online boltban kínálatában. A regisztrált felhasználók meghatározott időre letölthetik ezen filmeket, a Fox DVD-it pedig szintén letölthetik az iPod készülékekre - a megfelelő FairPlay másolásvédelem kíséretében. Napokkal később újabb stúdiók csatlakoztak az egyezséghez, így például a Warner, amely egy másik bejelentésével a nagy felbontású formátumok helyzetét változtatta meg alapjaiban.

A találgatásokat illetően tehát meglehetősen magabiztosak az elemzők - meglátjuk mi válik ebből valóra a ma induló kiállításon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • LaPalma #18
    gyere át a beszmekre, ott megbeszéljük. találkozunk a macbook topikban
  • Lavigne #17
    :D rólad már ne is beszéljünk :DDDD

    amúgy miértne hinném el. látszik a fogalmazásodból a beképzeltség. simán el tudom hinni, hogy rolls royceod is van
  • LaPalma #16
    az idióta összevissza hozzászólásodból te nem a józanságodról adsz tanúságot (lehet, hogy nem hiszed, de többet láttam apple cuccot, mint te - van itthon 6 powerbook és 3 ibook)
  • Lavigne #15
    ííííííííííííííííííí, olyan rendes vagy, hogy elmondtad. komolyan nem hittem el, hogy 2001ben volt nagyobb mint 12". valamiért azt hittem hogy csak a nasa csinál titokban olyat :OOOOOOO micsoda nap :OOOO

    egyébként tessék, ott van az air. ha hidegen hagyja őket a kicsi és könnyü gépek gyártása, akkor miér lett mégis mb air? feltételezem úgy érezték, hogy levannak maradva ilyen téren és voila. ennyi.

    a taplózás, meg személyes vélemény, kb ennyi jött le a hihetetlen naprakész ibook hsz.edből. sorry
  • Macc #14
    Na marakodas helyett: http://www.apple.com/macbookair/
  • LaPalma #13
    ez a taplózás kicsit felesleges és durva, főleg annak fényében, hogy az akkori technológia miatt nem csak 12"-os, hanem 14" és 15"-os laptopjaik is voltak.
  • Lavigne #12
    okokodjál :) jó hogy nem valami régebbit hoztál fel ami meg a technologia miatt nem lehetett 12"nél nagyobb :) tapló
  • LaPalma #11
    le vannak maradva? azzal hogy a hp már kijött egy 12"-al? rengeteg gyártónak van a hp-n kívül 12"-os notija. az apple például 2001-ben készített először ilyent... (lásd ibook)
  • Darth Sith #10
    Annyit hozzátennék, hogy a leejtés és a felvétel között vágás van. :) Amúgy lehet, hogy itt működik, én saját tapasztalatot mondtam. Egy ismerősöm az orrom előtt ejtette ki a kezéből, kb derék magasságból miközben vele voltam, és mikor felvette, nem igazán kapcsolt be. :) (amúgy érdekes videó, a kulcsos rész kicsit dúrva :D)
  • Lavigne #9
    az első példa teljesen így van a másodikban viszont meg kell, hogy cáfoljalak :D http://www.youtube.com/watch?v=tb8-vboFHAo