Berta Sándor

Hamburgban online árulták a lefoglalt fegyvereket

Hetek óta razziákat tart az észak-németországi kikötőváros rendőrsége a világhírű Reeperbahnon. A nyomozók az akciókban elsősorban fegyverek után kutatnak. Nem kis botrányt kavart, hogy a helyi ügyészség engedélyezte a lefoglalt fegyverek internetes elárverezését.

Az ügyet a helyi SPD-frakció robbantotta ki. Kiderült, hogy a rendőrök által a razziák során lefoglalt késeket, tőröket és bicskákat, valamint baseballütőket a hatóságok később elárverezték a világhálón. Az aukciókban segédkező vám- és pénzügyőrség ugyanakkor azzal védekezik, hogy ez legális lépés volt. Nos, ez lehetséges, a dolognak sokkal inkább az erkölcsi oldalát kifogásolják az SPD politikusai. Okkal.

Hiszen joggal merülhet fel a kérdés, hogy akkor mire voltak jók a Reeperbahn környékén pont a fegyverek kiszűrésére meghirdetett rendőri akciók, ha utána a fegyverek újra szabadon hozzáférhetővé válnak. Az aukciókra egyébként a vám- és pénzügyőrség oldalán került sor és tavaly december közepe óta számos sikeres árverést tartottak. A kések és a baseballütők elárverezését megvédte Udo Nagel, a CDU helyi belügyminisztere, érveit azonban az SPD képviselői nem fogadták el.

"Az, hogy az ügyészség az interneten fegyverkereskedőként jelenik meg, mindennek a teteje és egy elfogadhatatlan politikai lépés" - közölte Andreas Dressel, az SPD belügyi szakértője. Azt Carsten Lüdemann, a CDU igazságügyi minisztere is elismerte, hogy az aukciók megtartása felelőtlen lépés, hiszen miközben egész Németországban azon dolgoznak a szakemberek és a politikusok, hogy miként védhetik meg a jelenleginél jobban az embereket az erőszakos bűncselekményekkel szemben, addig a hamburgi ügyészség tálcán kínálta a fegyvereket a bűnözőknek.

Hamburgban egyébként hivatalosan tilos a tőrök, kések, bicskák, baseballütők, boxerek, különböző önvédelmi eszközök és sprayk birtoklása. A botrány kirobbanás aóta leállították az árveréseket. Azonban időközben lefoglalt szeszes italok, így például több üveg vodka és rum is gazdára találtak. Igaz, ezeket csak 18 évesnél idősebb vásárlók vehetik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NeoMaN #3
    agyad az van.....
  • sanner011 #2
    Miért tilos baseballütőt tartani?
  • Darth Sith #1
    "Hiszen joggal merülhet fel a kérdés, hogy akkor mire voltak jók a Reeperbahn környékén pont a fegyverek kiszűrésére meghirdetett rendőri akciók, ha utána a fegyverek újra szabadon hozzáférhetővé válnak."
    arra volt jó, hogy lefoglalták, majd eladják jó pénzért, majd megint lefoglalják és megint eladják.. Pénz, pénz, pénz...