MTI

LCD tévével a globális felmelegedés ellen

A Sharp japán elektronikai konszern elnöke a környezetbarát televíziók és napenergia-termékek gyártásával akar bekapcsolódni a globális felmelegedés elleni harcba.

Katayama Mikio szerint a cég törekvése a világ legjobb minőségű, egyben a hagyományos tévéknél sokkal kevesebb áramot fogyasztó folyadékkristályos televíziók kifejlesztése. Az LCD televízióknak a Sony és Samsung melletti egyik legnagyobb gyártója egyben a naptelepek vezető előállítója is a Sharp.

A Sharp a jelenlegi havi 60 ezerről 90 ezerre kívánja növelni az idén az LCD-k gyártását, amit saját lapos képernyőjű televízióiba épít be. A cég várakozása szerint a lapos képernyőjű tévék teszik majd ki az idén a világpiaci kereslet 45 százalékát. Ezek a televíziók a képcsövesekhez képest 40 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, és a Sharp ezt az arányt 50 százalékra akarja leszorítani. A vállalat részben a még vékonyabb készülékek kifejlesztésével akarja ezt a célt elérni: nemrégiben mutatták be a 29 milliméteres, a jelenlegi LCD vagy plazma tévékhez képest is kedvezőbb fogyasztású televíziót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lapaleves #1
    kicsit elcsodálkoztam, hogy a hasonméretű lcd-tévé is 140w-ot eszik, pont mint a crt elődje. ennél jóval jobbra számítottam a monitorok tapasztalatai (mérései) alapján. aztán lehet, hogy csak az lcd-k tápja űzött velem csúnya tréfákat...