Napi Online

Filmeket kölcsönöz az Apple

Az Apple megállapodást kötött a News Corp.-hoz tartozó 20th Century Fox stúdióval egy új filmkölcsönzési (video-on-demand) szolgáltatásról - értesült a Financial Times.

Az eddig példátlan egyezség értelmében a felhasználók meghatározott időre letölthetik az Apple által működtetett iTunes digitális áruházból a Fox filmjeit, beleértve a legújabb produkciókat is. Ez idő tájt a Walt Disney az egyetlen olyan hollywoodi stúdió, amelyik hozzáférhetővé teszi új filmjeit az iTuneson keresztül, de elsősorban vásárlók, nem pedig kölcsönzők számára. Mások, mint például a Paramount vagy a Metro-Goldwyn-Mayer, csak a régebbi filmjeiket engedik át a digitális felhasználóknak.

Az együttműködés részeként az Apple kiterjeszti a digitális tartalmak jogvédelmét szolgáló Fair Play rendszerét a Fox által eladott dvd-kre is, minek folytán legálisan lehet majd azokat akár az iPodokra is letölteni. A megállapodást az Apple január 14-i San Franciscó-i MacWorld találkozóján készülnek bejelenteni - írja a brit gazdasági napilap, amelynek információit egyik érintett sem kommentálta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!