Napi Online

Országossá vált a CBA internetáruháza

Végelszámolással megszűnik a CBA-Internet Áruház Kft. Nem azért, mert a társaság gyengén muzsikál, hanem azért, mert szolgáltatása országossá bővül, így a tulajdonos CBA Kereskedelmi Kft. magába olvasztja a tevékenységet és a központi telephelyről intézi a kiszállítást - mondta lapunknak Neubauer Katalin, a magyar élelmiszerlánc kereskedelmi igazgatója.

A céget 2006 decemberében, 3 millió forint jegyzett tőkével alapította a CBA Kft. és a Curiosum Termékgyártó Kereskedelmi Kft. Az internetes szolgáltatást az idén februárban kezdte a CBA egyik tagja. Lényege, hogy a vásárló előre leadja a rendelését, amit a cég előre megadott határidőben teljesít. A szolgáltatás nem számít újdonságnak, 1999-ben elsőként a G-Roby kezdte el a házhoz szállítást, majd az élelmiszerpiacon az első között indította el webshopját.

A CBA megjelenésével a piac bővül, de a nemzetközi láncok továbbra is távol tartják magukat a szolgáltatástól, arra hivatkozva, hogy a magyar internet-felhasználás továbbra is alacsony arányú. Ám a hazai internetes kereskedelem lassan, de biztosan fejlődik, míg az áruházakat továbbra is a hagyományos kereskedelemhez fejlesztve nyitják a multik. Bár folyamatosan napirenden tartják az online értékesítést, nagy valószínűséggel rövid távon biztosan nem szállnak ringbe, ráadásul a kiskereskedelmi környezet sem kedvező az ilyen szolgáltatások bevezetéséhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!