SG.hu

Ötnapos lesz a Sziget Fesztivál

Öt plusz egy napos lesz jövőre a Sziget. A szervezők erős programot ígérnek, s a kieső költségek miatt a jegyárak a tavalyihoz képest nem emelkednek.

Rövidebb fesztivált, de erősebb programot terveznek 2008-ban a Sziget szervezői, de a tavalyival azonos árakon. A Sziget-szervezők a környező lakókat érő esetleges kellemetlenségek csökkentésére is hivatkozva a korábbi, a nulladik nappal hét plusz egy napos Sziget helyett öt plusz egy naposra (a plusz egy, tehát "nulladik" napon 1 nagy koncertet szervezve) tervezik a 2008-as fesztivált.

A döntés a Sziget programstruktúráját nem érinti, tehát a Szigetre korábban jellemző programhelyszínek nem változnak. A szervezők állítása szerint a korábban hét napra szánt programköltségvetés megmarad, az öt napra fog eloszlani, így közleményük szerint többet tudnak majd a nagyobb sztárokra költeni. A két nap miatt kieső technikai és egyéb költségek lehetővé teszik, hogy a szervezők a 2008-as Szigetet a 2007-es áron kínálják, tehát sem a napijegyek, sem a hetijegyek ára jövőre nem emelkedik (tehát relatíve mégis drágul az esemény).

További intézkedésként a pesti oldalhoz legközelebb lévő ún. metál színpad műsora - a Nagyszínpadéhoz hasonlóan - legkésőbb 23 óráig tart majd, s a nagyobb programsátraknál további zajszigetelő falakat is építenek, azzal a szándékkal, hogy a környező kerületek érzékenyebb lakói számára is tolerálhatóvá váljék a fesztivál.

A módosítás Gerendai Károly, a Sziget ügyvezető igazgatója szerint nem jelent feltétlenül látogatószám-csökkenést. A hetijegyeseknél logikusan nem lesz változás, a napijegyesek száma viszont kérdéses lehet, de a Sziget Kft. úgy számol, hogy most a napijegyet vásárlók nem a hét nap valamelyikéből, hanem az ötből választanak majd. A statisztikák szerint ugyanis a napijegyesek rendszerint két napnál kevesebbet töltenek a szigeten. A rövidebb idő alatt tehát vélhetően nagyobb lesz az érdeklődés, de a napi limiten nem változtatnak. Idén a rossz idő miatt egyszer sem volt olyan nap, amikor ki kellett tenni a sziget bejáratára a megtelt táblát.

Kérdés, mit szólnak majd a sziget vendéglátós bérlői, akiknek 5+1 nap alatt kell kitermelniük azt a pénzt, amit eddig 7 nap alatt termeltek. Gerendai szerint vélhetően nem örülnek majd a döntésnek, de kár nem éri őket, hiszen a bérleti díjakat eddig sem fix tarifában szedték, hanem forgalom alapján. A bérlőknek csak az installációk és a kreatív anyagok felállítása jelent fix költséget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Molnibalage #12
    Aha. Próbáld ki milyen 1 hétig nem aludni és eggyüttélni ennek a következményeivel. Gratulálok.
  • Kmarha #11
    tévedés. Az egész Sziget fesztivál szervezését ki kéne venni a jelenlegi vezetőség kezéből, és teljesen átszervezni. Amugy visszalépni, jó pár évvel korábbi állapotra.

    És tényleg, az átköltöztetés sem olyan rossz ötlet, azért nem olyan kicsiny ez az ország. Persze megfelelő infrastrúkturát találni a külföldiek miatt már kicsit körülményesebb. De ki lehetne mondjuk Budapest mellé rakni. Valahova.
  • gabr #10
    Az egész sziget fesztivált meg kellene végre szüntetni!
  • Kmarha #9
    kb 7 nap 37 500 ezer forint volt az ottalvós jegy, most majd 5 nap lesz 37 500 ezer. Azaz a napi jegyár 5400-ról 7500-ra nő. Szép emelkedés. És ne felejtsük el, hogy hajnali 3-ig pl a Hammerben koncertek voltak. Most elvesznek belőle napi 4 óra programot.

    És eddig nem voltak nagy nevek a színpadon? Most tényleg elkezdjem sorolni, vagy mindenki beláttja, hogy hülyeség, eddig is a nevekre mentek az emberek. Nos, most ezen nevekből is kevesebb lesz. Vagy pedig a hazai zenei réteget fogják kidobni a mi kis Szigetünkről.

    Jóval több pénzért elmondhatatlanul kevesebb szolgáltatás. Ez ám az üzlet politika.

    Egy ideje már nem járok Szigetre, azt hiszem most már nem is fogok.
  • akyyy #8
    annak elviselhető aki a szigeten van, vagy hasonló az izlése, és az erkélyre kiülve tombolja magát...

    persze amugy én is hülyeségnek tartom, eleve szigeten is van meg elég sok mindent megtesznek hogy ne legyen túl zajos. persze itt semmi ilyesmit nem tesznek, főleg nyáron a részeg f@zok törnek zuzzák a parkolo kocsikat:(
  • Vorpal #7
    Ha jól emléxem a HirTV müsora volt - bizonytalan vagyok
    de tudom hogy ellenezéki volt.Ez csak a bejelentésekkről szólt.
    Gerendai Károly ugye a főszervező is jelen volt - és meglepően
    erőtlen és halk nyilatkozatokat tett - a zajszintről hebegett habogott,
    szóval egyáltalán nem vagyok oda az ő kiállásáért sem,
    ott lett volna a lehetősége, hogy odategyen a hülyéknek.

    Már kiöregedten a szigetből, de laikus szemmel is észrevehetőek
    a fejlesztések a környéken - az a pár pókhálós nagypapa,
    aki meg utálja a liberális szinglihordákat - keményen odatett.
    Pártot kéne alapitaniuk nekik is. Kádársziget néven afterparty.
  • kow83 #6
    Ez a nyilatkozata lecsekkolható valahol online? Hírben, videón?
  • Vorpal #5
    Ez a Derce egy szociopata - kiváló tehetség kell hozzá,
    hogy még az ellenzékkel is összeb*on, majd minekután
    nagynehezen kibökte - az egész évben 3 db panasz érkezett
    hozzá a kerület lakóitól - háborút indit egy olyan vállalkozás
    ellen amelynek csak a hangszigetelése többszázmilliós
    értéket képvisel üzleti forgalomban.

    Elképesztő néha az a konzervativizmus ami körbeöleli ezt
    az országot - komolyan mondom - ha a dicső multat akarják éltetni
    miért nem költöznek jurtákba és fagynak halálra télen árpádsávosan.
  • Polemius #4
    El kell költöztetni a fenébe az egészet. Biztosan van nem egy olyan település, ahol tárt karokkal fogadnák a feszivált, és ha szükséges, az infrastruktúrát is kiépítenék/fejlesztenék. Mert van ahol tudják, hogy az a rengeteg ember közvetve és közvetlen módon is rengeteg pénzt hagy ott nekik.
    Az újpestiek meg majd megkérdik a politikusaikat, hogy miért nőnek a helyi adók, és miért van kevesebb fejlesztés (utak, miegymás).
  • Csaba42 #3
    Most nem igaz, hogy nem lehet ezt az egy hetet kibírni! Most az ember nem azért megy oda le, hogy bűnözzön, hanem csak jólérezze magát - vagy ez a bűn, amit büntetni kell?