SG.hu

Dübörög az online utaztatás

A tavalyi év azonos időszakához képest 2007-ben 43%-kal bővült az interneten szervezett utazások száma az Index.hu utazási mellékletének adatai alapján.

Ez év novemberéig 30.000 ajánlatot kértek az oldal felhasználói belföldi vagy külföldi útra, míg tavaly ugyanez a szám 21.000 volt. A legnagyobb növekedés - az előfoglalási adatok alapján - a síutak terén mutatkozik: több, mint háromszorosára nőtt az előző évhez képest az síszállásokra vonatkozó ajánlatkérések száma októberben és novemberben, amelyet természetesen befolyásol az emberek pozitív várakozása az időjárás tekintetében. Az eddigi tapasztalatok alapján beigazolódni látszik a lap nyáron végzett felmérésének eredménye, mely szerint a magyar síelők mintegy 70%-a a szomszédos Ausztria sípályáit keresi fel a téli hónapokban.

A síelésen kívül az egzotikus és egyiptomi last minute utak "hozzák lázba" első sorban az utazókat az internetes portál adatai alapján. A már 2006-ban is slágernak számító Bali, Kuba és Thaiföld mellett, idén télen az előzetes várakozások szerint Kenya, Mauritius, Mexikó és a Karib térség lesz kedvelt úti cél. Rendkívüli érdeklődés mutatkozik a nyelviskolai utak iránt is: egyre többen választják a nyelvtanulásnak ezt a módját, hiszen a "tanulók" a lehető leghatékonyabban, anyanyelvi környezetben sajátíthatják el a választott idegen nyelvet, miközben megismerik az adott országhoz kapcsolódó kultúrát, életmódot.

Továbbra is töretlen a három- és négycsillagos wellness szállodák népszerűsége a magyar utazók körében: az adatok azt mutatják, az őszi hosszú hétvégék után karácsonykor és szilveszterkor is teltházasak lesznek a vidéki házak. A szilveszteri foglalások az előző évi tendenciáknak megfelelően már október végén megindultak. A négycsillagos vidéki szállodák visszajelzései alapján várhatóan november végére értékesítik a szobák nagy részét.

Az online utazásszervezések száma 2008-ban várhatóan tovább fog emelkedni, hiszen egyre több olyan utazási oldal segíti a felhasználókat, ahol akár több ezer külföldi szálláshely között válogathatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!