Berta Sándor

NTFS-író program Mac OS X-re

Azok, akik a Bottcamp segítségével Windows-kompatibilissé varázsolták a Macintoshukat, eddig kénytelenek voltak lemondani a Windows XP vagy Vista NTFS-partícióinak írásáról.

A Paragon Software Group azonban most egy olyan új szoftvert mutatott be, amely lehetővé teszi, hogy Macintosh alól is bárki ne csak olvashassa, hanem írhassa is az NTFS-partíciókat. "Tudjuk, hogy az Apple számítógépek használóinak munkáját gyakran korlátozta, hogy eddig a két operációs rendszer fájlrendszere között nehéz volt az átjárhatóság. Ez az adatátviteli probléma azonban mostantól a múlté" - jelentette ki Konstantin Komarov, a Paragon vezetője.

Az NTFS for Mac OS X 6.0 futtatásához egy 10.4.6-os vagy annál magasabb verziójú Mac OS X operációs rendszerre van szükség és az alkalmazás támogatja az Intel, illetve a Power PC G4 processzoros Macintoshokat is. A program, amely a Paragon tanulmánya szerint megbízhatóan és stabilan végzi a dolgát, támogatja az NTFS 1.2, 3.0 és 3.1 változatait és a fájlrendszert használó külső adathordozókat, például USB-kulcsokat is.

Üröm az örömben azonban, hogy a szoftver 39,95 dollárba kerül, a bevezető ára azonban jelenleg csupán 29,95 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • homeless #5
    Az ilyen Paragon-hoz hasonló cégek olyan emberekből élnek mint te. Ami ingyenes az szar? Nem hinném, ugyanis linuxon elég régóta használom és soha semmi bajom nem volt vele se a stabilitással, se a sebességgel. És nem is hallottam még adatvesztésről se.

    (mellesleg az ntfs-3g magyar project)
  • sly007 #4
    Elég régóta tesztelik. Azthiszem az Ubuntuban már alapból engedélyezve van az írás.
  • oroy_ #3
    lehet jó, de annyira nem bíznék egy free programban, főleg ilyen szituációban amikor partícióra kell irni és tönkre mehet valami adat.
  • Polemius #2
    Gondolom az is jó, csak ingyen van és nem reklámozza ezért egy cég sem. :)
  • bakagaijin #1
    NTFS-3g nem jó? Van mac-es portja is, és természetesen GPL.