Alex

Három új Sony Ericsson mobiltelefon

A Sony Ericsson négy újdonságot jelentett be: egy webezésre készült telefont, két Walkman mobilt és egy szélessávú USB-modemet.

Sony Ericsson K660i

A cég sajtóközleménye szerint a K660i azokat célozza meg, akik az internetet életük fontos részének tekintik. A HSDPA készülék intelligens funkciókkal rendelkezik, mint például megvilágított gyorsbillentyűk, amelyek csak internetezésnél válnák aktívvá, valamint az asztalon megjelenő fülek, amelyekkel elérhetjük kedvenc weboldalunk rendszeresen frissített változatát. Mindez azt a célt szolgálja, hogy a webböngészés útközben éppen olyan egyszerű és kényelmes legyen, akárcsak egy számítógép mellett.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

"A Sony Ericsson célja, hogy teljes körű, ún. 'Generation Web' mobil internetes élményt biztosítson ügyfeleinek." - nyilatkozta Wágner Tibor, a Sony Ericsson közép-kelet-európai igazgatója. "Ez a kifejezetten internetes felhasználásra optimalizált mobil egyértelmű lépés ezeknek a céloknak az eléréséhez. Azoknak az egyéni felhasználóknak készült, akik online intézik elfoglalt életük bonyolult feladatait és tartják a kapcsolatot ismerőseikkel, legyen szó közös focimeccs-látogatásról vagy akár koncertjegyfoglalásról."

A telefon navigációs billentyűje "mágneses egérmutatóként" működik webes üzemmódban. Mutatja, az oldal mely részeire lehet rákattintani, illetve hová lehet szöveget beírni. A szövegre és a képekre rá is lehet zoomolni, ha közelebbről szeretnénk megtekinteni őket. A pásztázás-zoomolás webes gyorsbillentyű megkönnyíti a fekvő formátumú weboldalakat megtekintését. A K660i rendelkezik Könyvjelző funkcióval, amelynek segítségével egyetlen kattintással visszatérhetünk a kezdőlapra, valamint "Címbeviteli" gyorsbillentyűvel is.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A készülék kompakt háza 2 megapixel felbontású fényképezőgépet rejt. A felvételeket 2 collos QVGA-kijelzőn nézhetjük meg, és az alapcsomagban található 256 MB Memory Stick Micro kártyán tárolhatjuk, vagy persze akár azonnal netre is tölthetjük. Az RSS támogatás mellett külön finomság a mobilkészülékekre tervezett Google térkép: a nagyítható és kicsinyíthető, illetve bármilyen irányban pásztázható interaktív megoldás segítségével mindent azonnal megtalálhatunk.

A telefon mérete 104 x 47 x 15 mm, tömege 95 gramm. Gyári adat szerint GSM módban max. 9 óra, UMTS módban 4,5 óra beszélgetést tesz lehetővé, készenléti ideje pedig egységesen 330 óra. A K660i két különleges (funkys zöldcitrom és fehér, valamint stílusos borárnyalatú), illetve fekete színben 2008 első negyedévétől lesz kapható hazánkban.

Sony Ericsson W890i

A lekerekített W890i zenemobil színben összeillő sztereó headsetet és beépített sztereó hangszórókat kapott. A telefon Walkman Player 3.0 lejátszót tartalmaz, amellyel egy kattintás a lejátszó indítása, a zenék között pedig egyszerűen, intuitívan navigálhatunk. A zeneszámokat előadó, album vagy akár az album borítójának képe szerint kezelhetjük, ráadásul még a hangulatunkhoz illő zeneszámot is kiválaszthatjuk. A SensMe zenei alkalmazás a ritmusnak és a hangulatnak megfelelően automatikusan válogatja össze a zenéket, így aktuális kedvünkhöz illő lejátszási listákat készíthetünk.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A telefon a zenegyűjtemény növekedésével bővíthető memóriával rendelkezik. Belső memóriája ugyan csak 28 MB, de már az alapcsomagban egy 2 GB tárhelyű Memory Stick Micro (M2) kártyát kapunk. Ha a telefonban lévő számok ennek ellenére már unalmasak, az FM-rádión kedvenc állomásunkat is hallgathatjuk. Mindezeket 3,2 megapixel felbontású fényképezőgép egészíti ki, mely egyetlen gombnyomással elérhető. A fényképeket azonnal feltölthetjük internetes galériánkba vagy blogunkra, illetve megnézhetjük a 2 collos képátlójú, 240 x 320 pixeles, 262 144 színt megjelenítő TFT kijelzőn.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A telefon HSDPA képes, azaz akár négyszer olyan gyorsan tölthetünk le zenét, mint a normál 3G eszközökkel. Mérete 104 x 46,5 x 9,9 mm, tömege 78 gramm. Akkumulátora GSM módban gyári adat szerint 9,5 óra beszélgetési időt és 360 óra készenlétet, UMTS módban pedig 4,5 óra beszélgetési időt, illetve 310 óra készenlétet biztosít, zenét pedig 20 órán át hallgathatunk vele. A HSDPA/UMTS 2100 és GSM/EDGE 850/900/1800/1900 szabványokat ismerő W890i három színben (koromfekete, kávébarna és csillogó ezüst) 2008 első negyedévétől lesz kapható hazánkban.

Sony Ericsson W380i

A W380i társánál valamivel kisebb tudású, másképp van pozicionálva. "A W380i készüléket a fiatal, a divatot fontosnak tartó zenerajongók számára fejlesztettük ki, a W890i-t pedig azon zeneértők kedvéért, akik a legújabb Walkman funkciókat és gyors letöltést várnak el készüléküktől" - nyilatkozta Wágner Tibor, a Sony Ericsson közép-kelet-európai igazgatója. Ennek megfelelően ennél a telefonnál a cég sajtóközleménye az egyedi, kagylószerű kialakítást hangsúlyozza.

A Walkman telefon Media Manager számítógépes szoftverrel rendelkezik, amellyel egyszerűen átvihetjük a zeneszámokat, fényképeket és videofelvételeket a számítógépről és a telefonra és fordítva. Egyszerűen rá kell mutatni, majd kattintani a zenefájlokra, és áthúzni át őket a számítógépről - a szoftver automatikusan a megfelelő formátumúra alakítja át a zeneszámokat.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Ha nem ismerjük a rádióban hallott számot, de az nagyon tetszik, TrackID funkcióval megjelölhetjük a telefon rádiójában (vagy más eszközön) hallott számot, és azonnal megtudhatjuk az előadó nevét, valamint a dal és az album címét. A funkció rendelkezésre áll a W380i, a W890i és számos más Walkman mobilon - a cég közleménye szerint ez a telefonok egyik legnépszerűbb funkciója. A legfrissebb adatokból szerint minden egyes másodpercben használja valaki a szolgáltatást egy tetszését elnyerő dal azonosítására.

A készülék felnyitása nélkül kezelhetjük a hallgatott zeneszámokat, ugorhatunk előre vagy vissza a számok között, vagy akár szüneteltethetjük a zenelejátszást. A készülék fedőlapján lévő, egyérintéses gombok világítani kezdenek, ha bekapcsolják a lejátszót, és a rejtett kijelző életre kel, megjelenítve a zeneszám adatait. A különböző hívókhoz különböző fényhatások választhatók, és a fények a kedvenc dal ritmusára villognak. A mobil egyetlen kézmozdulattal elnémítható, az ébresztés pedig elhalasztható, ha még nincs kedvünk felkelni. A mozdulatvezérlés funkciója lehetővé teszi a hívások valóban "kéz nélküli" kezelését.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A készülék külső OLED képernyőjének felbontása 36 x 128 képpont. A telefon 1,3 megapixel felbontású fényképezőgépével elkészített fotókat a belső 1,9 collos, 176 x 220 pixeles, 262 144 színt megjelenítő TFT kijelzőn nézhetjük meg, és a készülék mellé kapott 512 MB-os memórakártyán tárolhatjuk. A W380i mérete 92 x 49 x 16 mm, tömege 100 gramm, akkumulátora gyári adat szerint max. 7 óra beszélgetési időt és max. 300 óra készenléti időt biztosít. A GSM/EDGE/GPRS 850/1800/1900 és 900/1800/1900 szabványokat ismerő kagylótelefon 2008 első negyedévétől lesz kapható hazánkban.

Sony Ericsson MD300

Az MD300 egy szélessávú mobil USB-modem, amellyel a számítógép HSDPA-, UMTS-, EDGE- vagy GPRS-hálózattal köthető össze. Ez a cég első, USB-interfésszel rendelkező szélessávú készüléke. "Az MD300 a nagy adatletöltési sebességet egyszerű telepítéssel és beállításokkal párosítja, vagyis ideális választás az állandó összeköttetést igénylő, elfoglalt szakemberek számára" - nyilatkozta Wágner Tibor. "Az MD300 hamarosan megjelenő szélessávú mobiltermékeink választékának első tagja, amely a Sony Ericsson megbízhatóságát stílusos megjelenéssel ötvözi."


A cég a modemet az elfoglalt szakembereknek készítette, akik általa könnyen és gyorsan csatlakoztathatják laptopjukat az internetre, ahol és amikor csak kívánják. Az USB-memóriakártyához hasonlóan kompakt és könnyen kezelhető MD300 szélessávú mobil USB-modem bármilyen szabványos USB-porthoz csatlakoztatható. A beépített Windows szoftver és illesztőprogramok segítségével a kártya csatlakoztatáskor automatikusan elvégzi a telepítést és a beállításokat, így az összeköttetés létrehozása mindössze másodpercek kérdése. A cég sajtóközleménye szerint Mac-illesztőprogramok is rendelkezésre állnak majd.

A készülék belső memóriája 128 MB, mérete 70 x 32,5 x 15 mm. Az MD300 fekete és ezüstmetál színben 2008 első negyedévétől lesz kapható hazánkban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!