SG.hu

Jól megy a McAfee szekere

322 millió dollár a McAfee harmadik negyedévi bevétele, ez már a tizenegyedik, rekordbevételt eredményező negyedév.

A McAfee közzétette a 2007. szeptember 30-ával lezárult harmadik negyedéves bevételének könyvvizsgálat előtti előzetes eredményeit. A vállalat nettó nyeresége 62,9 millió dollár volt, azaz 38 dollárcent részvényenként . Ez 57, illetve 55 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest. Az eredmények előzetes eredmények, mivel - a korábban bejelentetteknek megfelelően - a McAfee újrafogalmazza korábbi pénzügyi nyilatkozatait; a vállalat a lehető leghamarabb közzé kívánja tenni a végleges pénzügyi eredményeket és a kapcsolódó időszaki jelentéseket.

"A McAfee a tizenegyedik rekordbevételt eredményező negyedévről számolt be, és minden idők legmagasabb elhatárolt jövedelmi mérlegét érte el 2007 harmadik negyedévében." - mondta Dave DeWalt, a McAfee elnöke és vezérigazgatója. "A harmadik negyedéves növekedés a vállalati és egyéni ügyfélszegmensek közötti egyensúlynak, a jelentős nemzetközi terjeszkedésnek, valamint a McAfee történetében az eddigi legnagyobb vállalati eladás lezárásának köszönhető.

A 165 millió dolláros észak-amerikai bevétel a 2007 harmadik negyedéves bevétel 51 százalékát teszi ki, ez 2 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest. Az Észak-Amerikán kívüli területek bevétele 157 millió dollár volt, amely a 2006 harmadik negyedévi bevételeknél 25 százalékkal nagyobb. Összehasonlítva a tavalyi év harmadik negyedévében elért eredményekkel Európában és a Közel-Keleten 17 százalékos, Japánban 41 százalékos, az Ázsia-Csendes-óceáni területeken 38 százalékos, Dél-Amerikában pedig 72 százalékos növekedést produkált a McAfee.

A vállalati ügyfelektől származó bevételek a tárgyidőszakban 186 millió dollárra emelkedtek, ez 11 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest. A bevételek növekedése elsősorban a McAfee nagyvállalatoknak, valamint kis- és középvállalkozásoknak készült Total Protection megoldásainak köszönhető. A magánügyfelektől származó bevételek 14 százalékkal, 136 millió dollárra növekedtek. 2007 harmadik negyedévében a vállalat 13 megállapodást írt alá vagy hosszabbított meg, továbbá 62 új online partnerrel kötött szerződést többek között az Egyesült Királyságban, Németországban, Szingapúrban, Japánban, Mexikóban és Észak-Amerikában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vorpal #1
    Csak tudnám mitől mennek ezek a szekerek.
    A jóistennek nem kellenek a termékeik.