SG.hu

McAfee - VMware együtt a biztonságos virtualizációért

A McAfee OEM megállapodást kötött a VMware EXS Server használatára, átveszi a VMware VMsafe technológiát, és virtualizáció-biztonsági termékeket és szolgáltatásokat kínál.

A McAfee széleskörű együttműködésbe kezdett a VMware vállalattal a virtualizáció biztonságágának javítása céljából. Az együttműködés részeként a McAfee a most bemutatott VMware VMsafe biztonsági technológiát beépíti jövőbeni biztonsági megoldásaiba. A McAfee korábban már OEM (eredeti berendezésgyártói) megállapodást írt alá a VMware-rel a VMware ESX Server technológia felhasználására. A vállalat bejelentette továbbá, hogy mostantól elérhető az új email- és web-biztonsági virtuális alkalmazásának (Email and Web Security Virtual Appliance) bétaverziója, amelyet teljes egészében a VMware platformhoz hoztak létre. A McAfee ezen felül bemutatta új, a virtuális infrastruktúra biztonsági felmérésére irányuló szolgáltatását is.

"A virtualizáció népszerűsége és előnyeinek növekvő kiaknázása megköveteli a biztonság javítását is. A McAfee nagyszerű helyzetben van ahhoz, hogy a virtualizációs környezetek biztonsági szintjét fejlessze" - mondta David Scholtz, a McAfee virtualizációs világszövetségének vezető alelnöke. "A McAfee valós biztonságot kínál a virtuális környezetek számára. Stratégiai kapcsolatunk a VMware-rel megoldásainkat még jobbá teszi."

"Ami a biztonságot illeti, az alkalmazások futtatásának legjobb módja, ha virtuális gépeken futtatjuk őket" - mondta Brian Byun, a VMware globális partnerek és megoldások részlegének alelnöke. "A McAfee, mint a világ egyik vezető biztonságtechnológiai vállalata, felismerte a virtualizációnak a technológiát átalakító lehetőségeit, és élen jár abban, hogy az egyre szaporodó virtualizált környezetek számára a lehető legmagasabb szintű biztonságot nyújtsa." "A VMsafe-fel a VMware egy új paradigmát vezet be a virtualizáció biztonsága terén, mint ahogyan virtualizációs szoftverével korábban új paradigmát vezetett be a számítástechnika területén" - mondta Bolin. "A McAfee és a VMware együttesen olyan mértékben lesz képes megóvni a virtuális környezeteket, amely a fizikai környezetek jelenlegi biztonságosságának szintjén is túltesz." A McAfee a VMsafe megoldást a VMware vezető kutatója, Mendel Rosenblum prezentációja keretében mutatta be.

A McAfee bejelentette továbbá, hogy mostantól elérhető új, email- és web-biztonsági virtuális alkalmazása, amelyet teljes egészében a VMware platformhoz hoztak létre. Az alkalmazás ugyanazon funkciókkal és hatékonysággal rendelkezik, mint a McAfee fizikai biztonsági alkalmazásai, és védelmet biztosít a szervezetek hálózatai számára a spamekkel, a rosszindulatú programokkal és weboldalakkal szemben, miközben csökkenti az ügyfelek biztonságra fordított költségét, és gyorsabb biztonsági intézkedéseket tesz lehetővé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csaba42 #2
    Hogy legyen mi belezsúfolni a legfrissebb fizetős változatba. :)
  • arrakistor #1
    eddig még biztonságos volt a VMware, legalábbis amíg az ilyen Anti féle VÍRUS író cégek bele nem kontárkodtak ... eleve : kérdem én : mi a !%!+"'"!% lószőrnak kell biztonságossá tenni egy virtuális masinát, amikor eleve azon tesztelem a szoftvereimet, és van róla 25 biztonsági másolat ha neadjisten mégiscsak bekapnék egy virust...