SG.hu

Oracle adatbázis Windowson

Az Oracle bejelentette, hogy kereskedelmi forgalomba került az Oracle Database 11g adatbázis-kezelő Microsoft Windows platformra készült változata.

"Az Oracle számára fontos, hogy ügyfeleinek mindig felkínálja a választás lehetőségét. Pontosan ezt tesszük az Oracle Database 11g mostani, Windows alatt kibocsátott verziójával" - nyilatkozta Andy Mendelsohn, az Oracle adatbáziskiszolgáló-technológiákért felelős vezető alelnöke, majd így folytatta: "A Windows operációs rendszerre optimalizált 11g egyedülálló ár-teljesítmény aránya és méretezhetősége kiváló megoldást kínál a növekedő vállalkozások egyre bővülő adatfelügyeleti igényeire."

Az Oracle Database 11g mostani változatát Windows platformra és szolgáltatásokhoz optimalizálták. Az adminisztrátorok új, Windows-specifikus szolgáltatásokat vehetnek igénybe, mint például a Windows Volume Shadow Copy Service, amellyel biztonsági mentések készíthetők az adatbázisokról, így azok visszaállíthatók; de ide tartoznak még az Active Directory címtárban végrehajtott javítások és a Kerberos hitelesítési protokoll integrációja is.

A Microsoft Visual Studio Industry (VSIP) programjának kiemelt partnereként az Oracle szoros együttműködést biztosít az Oracle Database és a Microsoft Visual Studio között. A Windows alatt működő 11g megjelenésével a .NET fejlesztők kihasználhatják a minden eddiginél gyorsabb működésben és a hatékonyabb fejlesztői munkavégzésben rejlő lehetőségeket. Az Oracle új, kliensoldali találati gyorsítótárjával jelentősen felgyorsíthatók az ismétlődő lekérdezések. Az Oracle SecureFiles minőségi ugrást jelent az olyan strukturálatlan adatok tárolása és visszakeresése terén, mint például a dokumentumok, XML-fájlok, képek, illetve videoanyagok. Az XML-tartalmak új indexelési és tárolási módjainak köszönhetően a cég közleménye szerint akár tizenötszörös teljesítménynövekedés is elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!