MTI

Mobiltelefon az Auditól

Mindentudó mobiltelefont mutatott be az Audi a tokiói autókiállításon. A német autógyár Mobile Device elnevezésű mobiltelefon modellje a többi között autókulcs, navigációs rendszer és médialejátszó is egyben.

Az első Audi-telefon távirányítóként is szolgál: a sofőr akár a lakásból is be tudja indítani vele a garázsban álló kocsi fűtését és azt is beállíthatja, hogy milyen zene szóljon, mire odaér. Ha pedig megpróbálják ellopni az autót, a telefon azonnal riasztja a tulajdonost, egyenes adásban közvetíti az utastérbe szerelt kamera felvételeit, illetve a műholdas helyzet-meghatározó adatait. A Tokyo Motor Show kiállításon bemutatott multifunkcionális készülék erősen hasonlít az Apple-féle iPhone-ra, ugyanúgy a billentyűzetet és a kijelzőt magába olvasztó érintőképernyővel működik és mindössze négy gomb van rajta.


Egyelőre nem tudni, hogy a harmadik generációs UMTS technológiával működő, wifi-kapcsolattal rendelkező okostelefon pontosan mikor kerül a piacra. Annyi viszont már biztos, hogy az A1 Metroproject Quattro fantázianevű hibrid - benzin és áram - meghajtású kisautó tartozéka lesz. A modell tanulmány változatát ugyancsak a tokiói kiállításon mutatták be. Az Audi tervei szerint a végső változat jövőre debütál Párizsban és 2010-ben kerül a márkakereskedői szalonokba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • m4G1c #3
    földalatti parkolóban, ha nincs térerő, mitévő legyen a kocsi, miközben lopják?:)
    nameg az akksi alá kell tenni itt is a simet? mekkora szopás, ha a kocsi letelefonálja az egyenlegét...
    amúgy félreértés ne essék, fasza gondolat ez szerintem, csak a megvalósítás még problémás lehet a hibás mobilkommunikációs infrastruktúra miatt.
  • xmodule #2
    azt majd a teloval irányitott robot fogja megtenni:)
  • kow83 #1
    Elbas*ták... lehagyták róla a sörnyitót :D