MTI

Az interneten tájékozódik a turisták többsége

Előzetesen immár az interneten tájékozódik úti céljáról az Egerbe látogató turisták többsége - derül ki abból az Egri Turinform Iroda által végzett közvéleménykutatásból, amelynek eredményeit sajtótájékoztató keretében ismertették csütörtökön Egerben.

Az idén először fordult elő, hogy egri utazásuk megtervezése során nem a különböző kiadványokat vagy az útikönyveket, hanem a világhálót részesítették előnyben az emberek - közölte Dancsok Ágnes, az iroda munkatársa. Mint elmondta: a kutatás során 1.314 belföldi és külföldi turista töltötte ki a júliusban és augusztusban a magyar, illetve idegen nyelveken összeállított kérdőíveket.

Mint kiderült, a korábbi évekkel ellentétben, amikor a lengyel, illetve német nyelvterületről származó vendégek voltak a leggyakoribbak a hevesi megyeszékhelyen, az idén nőtt a szlovákiai, illetve az Egyesült Államokból érkező turisták aránya. A belföldiek átlagosan 3,9 napot, a külföldiek pedig 5,2 napot töltenek a városban. Mindkét adat csökkenést mutat az elmúlt évhez képest, ami a belföldiek esetében 1 egész nappal kevesebbet jelent.

A város fő vonzereje továbbra is a vár, amelyet az Egerbe érkezők 75 százaléka meglátogat. Ugyanakkor egyre vonzóbbak az immár hagyományos fesztiválok, elsősorban az Agria Nyári Játékok, a Végvári Vigasságok, a Bormustra, vagy a Bikavér Fesztivál. A környékbeli települések közül Szilvásvárad, Egerszalók és Bogács a legjellemzőbb kirándulási célpontok - ismertette a felmérés eredményeit Dancsok Ágnes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kobaljov #1
    Kíváncsi lennék, hogy a Jumurdzsák Gyűrűje hatására hányan mentek el Egerbe, reklámeszközként sem volt rossz (azt nem tudom, hogy más nyelven is megjelent-e).