MTI

Felmentés Horn Gyula téves halálhíre miatt

A Népszabadság vizsgálata az egyik főszerkesztő-helyettest találták felelősnek Horn Gyula téves halálhírének közléséért.

Elfogadta egyik eddigi helyettese, Nagy Csaba felmentési kérelmét Vörös T. Károly, a Népszabadság főszerkesztője - derül ki a Horn Gyula téves halálhírének kiadása kapcsán folytatott vizsgálatról a napilap csütörtöki közleményéből. "A Népszabadság szerkesztőségében lezajlott a Horn Gyulával kapcsolatosan megjelent téves információ nyomán indított vizsgálat. Ennek alapján megállapítható Nagy Csaba ügyeletes főszerkesztő-helyettes felelőssége, ezért Vörös T. Károly főszerkesztő elfogadta az érintett főszerkesztő-helyettes felmentési kérelmét" - áll a főszerkesztő által jegyzett közleményben, amely szerint a megüresedett pozícióra a lap vezetése pályázatot ír ki.

Szerdán beszélt arról Vörös T. Károly főszerkesztő, hogy vizsgálatot rendelt el amiatt, hogy hétfő este a napilap internetes oldalán közzétettek egy, később tévesnek bizonyult hírt Horn Gyula volt miniszterelnök haláláról. A keddi közlés szerint az ügyben csütörtökön, a tulajdonosokkal egyeztetve hoz döntést a szerkesztőség az általa megnevezni nem kívánt "két vezető munkatárs" ügyében. Később kiderült, Nagy Csaba és Tamás Ervin főszerkesztő-helyettesek érintettek az ügyben.

A Magyar Rádiónak Vörös T. Károly még aznap azt is elmondta, mindkét, az ügyben érintett főszerkesztő-helyettes is a felmentését kérte. "Horn Gyula halálhíre szerencsére alaptalannak bizonyult. Elnézést kérünk" - írta internetes honlapján a Népszabadság, amiért "hétfőn este kilenc óra előtt néhány másodpercig látható volt címlapunkon az a téves információn alapuló gyorshír, amelyben Horn Gyula halálhírét keltettük". "Az információ szerencsére alaptalannak bizonyult. A volt miniszterelnöktől és az olvasóktól elnézést kérünk" - állt A szerk. aláírású közleményben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Komolytalan #3
    Legalábbis ha kacsának bizonyul a hír, tehetnének róla hogy ne legyen az. Persze csak Horn esetében...
  • PíszLávJuniti #2
    betegségből/halálhírből amúgy sem kéne bulvár hírt csinálni
  • kernerster #1
    Ha nem lett volna elektronikus sajtó, most nem tudnánk semmit. De volt, és ez így amatőrizmus.