Gyurkity Péter

Keresőjét tökéletesíti a Microsoft

A szoftvercég a jövőben jobban szeretne teljesíteni a Google-lel szemben, ezért saját keresőjét tökéletesíti, növelve a beindexelt oldalak számát, illetve variálva, optimalizálva a lehetséges találatokat.

Redmond a napokban ismertette a Windows Live oldalon található egységesített keresőszolgáltatás várható újításait. Ezeket a tervek szerint most, a hónap végén léptetik életbe, nagyobb kényelmet nyújtva a meglévő mintegy 185 millió visszatérő látogatónak és reményeik szerint jobb alternatívát építve fel a keresőóriássá vált Google-lel szemben.

Első helyen az index méretének növelését említik, ez egészen pontosan a négyszeresére ugrik. Legalább ilyen fontos azonban a beütött szöveg értelmezése, a találatok ennek megfelelően történő rendezése. Itt egyrészt egyazon oldalon jelenítik meg a különböző kategóriákba tartozó találatokat, legyenek azok internetes oldalak, képek, videók stb., másrészt pedig a kifejezések értelmezése is javul, a nagyobb kényelem érdekében. Nem jelent majd nagy problémát a félreütés, az egybe- vagy különírás, illetve a több módon is értelmezhető szavak bevitele.

Ezzel egy időben a szolgáltatáshoz kapcsolódó oldalakat is átalakítják, egyszerűsítik, hogy kevésbé legyen zavaró a sok funkció a felhasználóknak. Ettől remélik, hogy egyre több felhasználó választja majd a szoftvercég megoldását és némileg csökken a különbség az első helyezett Google és a harmadik helyen szerénykedő Microsoft között. Ez a különbség elég nagy, hiszen augusztusban például az amerikai keresések 56 százalékát bonyolította a Google, a második helyezett Yahoo 23 százalékért volt felelős, a szoftvercég pedig mindössze 11 százalékot tudott megkaparintani.

Redmond eddigi tapasztalatai alapján egyébként négy terület bizonyult a legnépszerűbbnek a felhasználók körében. Ezek sorrendben a bevásárlás, a (felhasználókhoz közeli) helyi keresések, az egészség, valamint a szórakozás. A jövőben nyilván ezen szegmensekre koncentrálnak majd, újabb funkciókkal könnyítve meg a látogatók dolgát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • who am I 7 #11
  csúsztatás....ez nem teljesen így van...
 • gkalcso #10
  Gépen total commander --> ALT+F7
 • Ajnasz #9
  "Mindenkinek megvan az ellenfele, aki jobb nála"
 • DjDano #8
  A Google olyan a keresők között, mint az oprendszereknél a Windows. Sose találnak legyőzőre ;)
 • tompka #7
  attól függ! gépen vagy neten? neten gugli gépen MS.
 • smv #6
  Van olyan ember, aki nem a guglival keres? :D
 • k0zi #5
  Képeket keresni tényleg bonyolult, viszont sok google-re specializálódott SEO miatt jobb eredményeket ad egyes esetekben, így nem lehet elmenni mellette szó nélkül.
 • ivjoe #4
  Savannyú a szőlő? :C
 • Cat 02 #3
  ha beindexel az oldalam jöhet xD
 • balee66 #2
  Nekem még mindig nem bejövős.
  Képeket keresni bonyolult.
  Opera alatt nem működik az a lenyíló bizbasz.