Berta Sándor

Az IBM is támogatja az OpenOffice fejlesztését

Jelentős támogatót szerzett a Magyarországon is népszerű és sokak által használt OpenOffice.org nyílt forráskódú irodai szoftvercsomagot készítő közösség.

Az IBM vállalta, hogy a jövőben megosztja az OpenOffice.org fejlesztőivel a Lotus Notes készítésekor szerzett programkódokat, ezenkívül a konszern hosszú távon maga is részt akar venni a népszerű irodai szoftvercsomag fejlesztésében és a saját termékeivel is támogatni akarja az OpenOffice.org további elterjedését.

"Mióta hét évvel ezelőtt a Sun létrehozta a projektet, az OpenOffice.org teljesítette a nyílt termékekkel és megoldásokkal szembeni elvárásokat. A nyílt forráskódú alkalmazásoknak és az Open Document Formatnak (ODF) jelentős hatásuk van az egész világra. Számos közösség és szervezet dolgozik azért, hogy támogassák ezt a kezdeményezést, kormányok, cégek és iskolák váltanak ilyen szoftverekre. Örülünk, hogy a jövőben együttműködhetünk az IBM-mel és az OpenOffice.org közösség más tagjaival azért, hogy ez a munka tovább folytatódhasson. Szeretnénk, ha még többen csatlakoznának ehhez a munkához, hogy együtt alakíthassuk a jövőt" - reagált a bejelentésre Rich Green, a Sun Microsystems szoftverfejlesztésért felelős alelnöke.

"Az IBM örül, hogy részese lehet az OpenOffice.org közösségének. Biztosak vagyunk abban, hogy a technológiai és fejlesztési hozzájárulásunk alapvető lesz e csapat és az OpenOffice.orgot használó emberek számára. Különösen azért örülünk az együttműködésnek, mert így növelhetjük az innovációinkat az irodai területen is. Ezenkívül abban is bízunk, hogy így további, az ODF szabványt termékek jelenhetnek majd meg a piacon" - jelentette ki Mike Rhodin, az IBM Lotus részlegének menedzsere.

"Ez egy nagyon jó hír és csodálatos újdonság az OpenOffice.orgot használó több millió ember, valamint a projektben résztvevők számára. Nagyon örülünk az IBM döntésének és annak, hogy a vállalat a jövőben részt akar venni a programcsomag fejlesztésében" - nyilatkozta John McCreesh, az OpenOffice.org marketingprojektjének vezetője. 2000 óta becslések szerint 100 millióan töltötték le a szoftvert és több ezren aktívan is részt vesznek a fejlesztésében. Az OpenOffice.org napjainkra a világ egyik, ha nem a legnagyobb és a legjelentősebb nyílt forráskódú szoftverprojektjévé vált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kisb92 #5
    GNU! Wikipédia! Linux! Nyílt, szabad és ingyenes világ!!!
  • zola2000 #4
    Éljen a Torrent- avagy legyen minden szoftver szabadszoftver!
  • s2rk2ny #3
    OpenOffice rulz - open source rulz
  • katonalevi #2
    lehetne sokkal tobb szabd softver , vagy sokkal olcsobb!!!nem ertem hiszen meg penzt se kell kiadjanak a termek eladasara , hiszen aki szoftert hasznal ,az altalaba internetet is , ha jo az ar tobb az eladas ...
  • Adenoma #1
    helyes, nagyon helyes. én szeretem a szabad szoftvereket:)