MTI

9/11: Újabb videofelvétel az interneten Oszama bin Ladenről

Az internetre került egy olyan újabb videofelvétel, amelyen Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorhálózat vezetője látható.

Az Egyesült Államok elleni terrorcselekmények hatodik évfordulóján is kiadott az al-Kaida egy újabb videofelvételt, amelyen Oszama bin Laden, a terrorhálózat vezetője látható és hallható - jelentették kedden különböző médiumok és az iszlamista internetes oldalak figyelésére szakosodott, amerikai székhelyű, IntelCenter nevű szervezet.

Az al-Kaida a 2001. szeptember 11-i terrortámadások minden évfordulóján hagyományosan kiad egy videóüzenetet, amelyben méltatja a 19 öngyilkos gépeltérítő valamelyikét. Ezúttal Valíd as-Sahriról emlékezik meg a terroristavezér. A felvétel még nem került fel egyetlen iszlamista internetes oldalra sem, de egy másolata az IntelCenter birtokába jutott.

Laura Mansfield terrorizmus-szakértő a CNN amerikai hírtelevízióban elmondta: a 47 perces, angol feliratozással ellátott felvétel elején 15 percig látható bin Laden, aki bíztatja szimpatizánsait, hogy csatlakozzanak "a mártírok sorához". Az al-Kaida-vezér a felvételen nem mozog, és "ugyanúgy néz ki", mint a múlt héten közzétett üzenetén. Figyelmezteti az amerikaiakat, hogy bármikor, bármilyen irányból lecsaphat rájuk az al-Kaida. Bin Laden után, a videó többi részén as-Sahri szerepel - mondta Mansfield.

Ben Venzke, az IntelCenter elnöke szerint a videón állóképet mutatnak bin Ladenről, miközben hallható a hangfelvétel. Semmi nem utal arra, hogy hol és mikor készítették. Egyelőre nem tisztázott az sem, hogy hiteles-e egyáltalán a felvétel. Azt nem árulta el, hogy a másolat hogyan jutott el hozzájuk. Legutóbb a múlt héten jelent meg a világhálón bin Laden egy üzenete. Akkor a nemzetközi és az amerikai politikában meglepően tájékozottnak tűnő 50 éves terrorfőnök nem fenyegette meg nyíltan Amerikát, de figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok katonai és gazdasági hatalma ellenére sebezhető, és azt tanácsolta az amerikaiaknak, hogy térjenek át az iszlámra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • matt taylor #13
    Megnéztem a videokat!Hát elég érdekes és van benük vmi, de egy két dolog azé sántít nekem
  • paksi #12
    Sztem a tornyok a mai napig ott vannak sértetlenül. David Copperfield keze lehet a dologban.
  • kadar1 #11
    Nagyon jól tudjátok ,hogy az amcsik rendezték meg saját maguknak.
  • mrzed001 #10
    Persze, eltérített/kapcsolat nélküli gépek ezeken az irányokon repdeshettek órákon át USA légterében (katonai támaszpontok felett):



    Meg persze JFK-t is egy orvlövész lőtte le egyes egyedül mindenféle "állami" segítség nélkül:
    JFK

    Welkám du dö rííl wörd
  • medawo #9
    Azért nézzétek meg a videókat, elég érdekes dolgok vannak benne.
  • xizor #8
    Könyörgöm emberek, ha ennyire bennevagytok az összeesküvéselméletekben, akkor miért raktad fel a netre igazi képeket a semmiről?Hány perc lett volna igazából meghamisítani a képeket és azt terjeszteni hm?Meg még lehetne kombinálni többet is...
  • Petys #7
    én nem a becsapódásról fennmaradt egyetlen videóról beszélek, hanem a többi képről, amin sehon sem találni a már említett repülőgépdaraboknak mégcsak hamvát sem, vagy csak én nem láttam még egyetlen képen sem...
  • JL666 #6
    én láttam videót a pentagon-os becsapódásról, de talán a repülőgép nem látszott igazán, meg sok ? volt körülötte.
  • Petys #5
    jah elég sok videó látott napvilágot az elmúlt 6 évben, én például a Spetember Clues "sorozatra" emlékszem leginkább...
    9/11-ről meg cak annyit, hogy a WTC-nél még lehet szó terrortámadásról, de nekem azt mondja meg valaki hogy pentagonnál miért nem látni egyetlen képen sem repülőgépet/repülűgép roncsot/valamilyen icipici jelét sem repülőgépnek...
    És azért azt is valljuk be, hogy 9/11 jól jött az USA-nak mint éhező etiópnak a szelet kenyér...
  • medawo #4
    Megvan. Itt vannak: http://www.indavideo.hu/profile/csuri001