Gyurkity Péter

Videóletöltő szolgáltatást indítana a Sony

A videóletöltő piacon mutatkozó lehetőségéket aknázná ki a japán óriás egy saját szolgáltatás beindításával, amely nemcsak a PS3 és PSP konzolokon, de a Bravia televíziókon is elérhető lenne.

Erre utal cikkében a Wall Street Journal, amely saját forrásra hivatkozva tette közzé az értesülést. Eszerint a videóletöltő szolgáltatás szervesen illeszkedik Sir Howard Stringer, a cég elnökének terveibe, amely a vállalat újraszervezését, átalakítását célozza meg, mégpedig elsősorban a különböző részlegek között együttműködés, kooperáció fellendítésével.

A próbálkozás azon az elgondoláson alapul, hogy míg a zeneletöltéseket az Apple uralja, a videóknál még nem alakult ki egyértelmű piaci előny egyik oldalon sem, így a Sonynak igenis megvannak az esélyei egy rendkívül jó rajtra. A többek között az Xbox Live Marketplace ellenfeleként is létrejövő letöltőplatform ezért meglehetősen széles körben elérhető lesz, a PlayStation 3 és PlayStation Portable konzoloktól kezdve a Bravia televíziókig, hogy a vásárlói tábor minél nagyobb hányadát kössék le a vonzó kiegészítéssel.

A piaci elemzők többnyire egyetértenek abban, hogy a meglévő szolgáltatások és részlegek kínálata révén Sony le tudja másolni az Apple módszerét, azaz a szoftver és hardver megfelelő kombinációját, amely igazi bombaként robbanhat majd. A videók esetében azonban némileg bonyolultabb a helyzet, itt igen finoman kell megválasztani azt a párost, amely mindezt lehetővé teszi majd. Az biztos, hogy a cégnek nem lesz gondja a tartalommal, hiszen a Columbia Pictures és az MGM ez rendelkezésükre áll. Már csak azt kell eldönteni, hogy mely termék részeként kezdjék el népszerűsíteni a szolgáltatást, hiszen ezen is sok múlhat.

A részleteket egyelőre nem ismerjük, így a megjelenés valószínű dátumát sem tudjuk megtippelni. A jelek azonban arra utalnak, hogy a Sony komolyan készül a saját megoldással: a lipcsei Games Convention alatt például bejelentették, hogy a brit és ír PSP-tulajdonosok a Sky Broadcasting révén megkezdhetik a videóletöltéseket, és nagyon valószínű, hogy több más régióban is hasonló lépésre szánják el magukat. Mindez az első lépés lehet az egységes szolgáltatás felé vezető úton.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!