MTI

Bővíti magyar nyelvű szolgáltatásait a Google

Újabb magyar nyelvű szolgáltatásokat nyújt az internetes keresőként ismert Google: az oktatási intézmények, cégek, szerveztek és magánszemélyek ingyen vehetik igénybe egyebek mellett a webes levelező, üzenet és fájlküldő szolgáltatást, a napirend tervezőt, a szövegszerkesztőt és táblázatkezelőt, valamint az on-line képmegosztó rendszert.

Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője kedden Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a standard csomag mellett elérhető a prémium csomag is, bár ez utóbbiért fizetni kell. Igaz, ez a csomag 99,9 százalékos rendelkezésre állást garantál például a kisvállalkozók számára, illetve többletszolgáltatásokat is nyújt. A képviselő a díjmentes oktatási csomagot az általános és középiskoláknak, illetve a felsőoktatási intézményeknek ajánlja. A szolgáltatás elősegíti a tanárok és a diákok közötti kommunikációt, az adat- és információ megosztást, miközben csökkenti az adminisztrációs költségeket és terheket.

A képviselő közlése szerint a korábban beindított magyar nyelvű hirdetési szolgáltatás iránt nagy az érdeklődés, de anyavállalati előírások miatt adatokat nem közölhet. Ennek megfelelően a Google magyarországi tevékenységéről sem nyilatkozott érdemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!