SG.hu

Tanárokat képzett tovább a Microsoft

A Microsoft idén is támogatta a magyar közoktatásban dolgozók informatikai továbbképzését. A szoftvercég immáron 11. alkalommal rendezte meg Nyári Tanár-továbbképzés programját.

Augusztus 22. és 24. között tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Microsoft nyári tanár-továbbképző kurzusát a Budapesti Műszaki Egyetemen. A rendezvény célja minden évben az, hogy segítse az informatika tanárokat a naprakész információ átadásában, a rendszergazdákat pedig a korszerű informatikai megoldások bevezetésében és hatékony működtetésében.

A 3 napos ingyenes képzésen 400 számítástechnika tanár és iskolai rendszergazda elkülönített csoportokban, testre szabott tematika alapján ismerkedhetett meg az informatikai szakma legújabb fejlesztéseivel. Az akkreditált eseményen külön szekció foglalkozott számítástechnika-oktatási és az infrastruktúra-üzemeltetési feladatokkal, az előadások után pedig laborgyakorlatok formájában nyílt mód a hallottak gyakorlatban történő kipróbálására is. A Windows Vista és Office2007 mellett szó esett a számítógépes biztonságról és menedzsmentről, valamint a középiskolai programozás-oktatásról és az informatikai érettségi tapasztalatairól is.

"A Microsoft Társ a Tanulásban (Partners in Learning - PiL) programja az elmúlt négy évben a programban résztvevő 101 országban több millió tanár és diák képzését segítette elő. Ezen program egyik kiemelkedően sikeres eleme a magyarországi konferencia" - mondta a rendezvény megnyitóján Teo Milev, a program közép- és kelet-európai vezetője. Milev egyúttal elismerését fejezte ki a pedagógusok felé is, aki szabadidejükben vettek részt a hagyományosan jó hangulatú és új ismeretekben gazdag konferencián.

"Évek óta rendszeresen részt veszek a Microsoft Nyári Tanár-továbbképzésén. Most is, mint mindig, már az első napon annyi új és érdekes dolgot hallottam, hogy alig győztem jegyzetelni. A konferencia olyan lendületet ad az évkezdéshez, hogy alig értem a tanévnyitó értekezleten éppen csak "ébredező" kollégáimat. Azonnal lehetne pályázni, versenyt szervezni, SharePointot és Exchange szervert létrehozni, valamint minél több gépen ismerkedni a Windows Vistával és a 2007-es Office rendszerrel" - nyilatkozta a konferencia után Szalayné Tahy Zsuzsa, a budapesti Szent István Gimnázium informatika és matematika szakos tanára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • axaard #5
    Akkor tévedtem. Lehet.
    Rég Pascaloztam, é akkoris csak 1féle változótípust használtam mindig számok tárolására.
    A lényeg az, hogy a változó 0-255-ig bírta. És itt beírta a 300-at, aztán csodálkozott, hogy kíír neki egy kúrvanagy mínusz értéket...
  • GulaSoft #4
    Hát a pascal nem tudom hogy hogy kezeli a változókat de szinte tuti hogy nem word volt az a változó, mert a word mindenhol két byte-ot jelent ami meg ugye attól függően, hogy signed vagy unsigned az adott nyelvben a dolog -32768 -tól +32767 -ig illetve 0 -tól 65535-ig terjedhet.
  • sly007 #3
    Windows Vista? Örülhetünk ha a gépek nagyobb részén elfut az XP. Legalábbis erre fele ez a helyzet. Az sz.gép pályázatok már nem nagyon vannak.
  • axaard #2
    OFF
    A Linuxos szervezetek nem szednek a temékeikért több 10 ezer HUF-t => Nincs annyi pénz rá. És mivel magyarországon az iskolákban nagyrészt Windows van, és nem is nagyon akarnak válltani ott, ahol ez működik, lenne ott kb. 10-20 tanár, aki ezt a továbbiakban tanítani is fogja, a maradék max. érdeklődésből megy el.
    Tehát: "Szemét MS" :-D
    /OFF

    Hát, ha csak az informatikatanárok fele olyan szintű, mint amilyenek nálunk a gimiben vannak (pedig a gimnázium 13. évfolyamon rendszergazdai képzést is nyújt!), akkor lehet még mit tanítani.
    3 tanár közül.
    Első: Ha bemész órár ad max. egy ötperces feladatot, majd játszhatsz. Ha korábban kezdesz el honfoglalózi, mint ahogy kiadná a feladatot, elkezdi, hogy Ő is szereti a honfoglalót, és akkor aki honfoglalózik, nem kell dolgozni. Nem tanít rendszergazdákat.
    Második: Tanít, csak nem ért hozzá. Mikor Pascalt tanított, összeadási művelet a példa (:-D). Egy változót Word tipusúnak hozott létre (asszem 0-255-ig terjed), majd csodálkozott, ha 300+150-es műveletre írtó nagy baromságot írt ki a "program". Tanít rendszergazdákat, kb. egy 1000 oldalas XP könyvvel jár be oda órákra. 3 éve. Az a röhej, hogy ez tanít évek óta a legjobb info-teremben... (a 3 közül
    Harmadik: Tapasztalatom sajnos nincs, csak rendszergazdákat tanít (vagy lehet őket sem). Amúgy jófej, és "programozási szakkört" is tart. Egyszer láttam, hogy egy diáknak egy kicsit bonyolultabb Pascal programot magyarázott.

    Ha csak minden második általános-, középiskolában ilyenek az info-tanárok, akkor rájuk fér.
  • Cat #1
    Mielőtt valaki nekiáll kiabálni, hogy "szemét MS", a Linuxos szervezetek ugyanugy megtehetik ezt, mégsem teszik.