MTI

371 ezren voltak az idei Sziget fesztiválon

Összesen 371 ezren látogattak ki a kedden véget ért, jubileumi, 15. Szigetre. Az idei fesztivál ugyan nem volt nyereséges, de a szervezők sikeresnek értékelik az egyhetes rendezvényt.

A Szigeten már pakolnak, bontják a színpadokat, a sátrakat, a sátrazó szigetlakók pedig folyamatosan hagyják el az Óbudai-szigetet. A bontás és takarítás körülbelül két hétig tart, utána indulnak meg a helyreállítási munkálatok. Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda vezetője szerdán elmondta: az idén 14 ezerrel kevesebben látogattak ki a Szigetre, mint tavaly. A hétvégi esős napok a vártnál kevesebb látogatót hoztak, így nem érték el azt a látogatószámot, amely után nyereséges lehetne a rendezvény.

A fesztivál 385 ezer látogatónál lett volna nyereséges, Gerendai Károly becslése szerint így nagyjából 80 millió forint mínuszban lesznek. Az egyik főszponzor korábbi visszalépésével, az ÁFA-emeléssel, az inflációval, és azzal, hogy nem kértek idén állami támogatást, több száz milliós mínusszal indultak, aminek nagy részét végül is sikerült letornászni.

A Sziget Szervezőiroda vezetője összességében sikeresnek ítélte a fesztivált, kiemelve a változatos zenei programokat, valamint azt, hogy idén több mint 40 ezer látogató külföldről érkezett Budapestre. Úgy vélte: minden adott ahhoz, hogy jövőre még sikeresebb legyen a rendezvényük, ugyanakkor a befogadóképességet nem fogják növelni, naponta maximálisan 65 ezren bulizhatnak jövőre is a fesztiválon.

A Szigeten működő talált tárgyak osztályán idén is főleg telefonokat, fényképezőket, kamerákat és hátizsákokat adtak le a becsületes megtalálók. Két fiatalember egy mélyen alvó harmadikat hozott be, akit a sátrukban találtak, és a talált tárgyak osztályán kötött ki egy francia kutya is, akit a nyakörvében lévő oltási szám alapján a nemzetközi adatbázis segítségével tudtak azonosítani. A háziállat gyorsan gazdára talált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mirtil #1
    "Két fiatalember egy mélyen alvó harmadikat hozott be, akit a sátrukban találtak.."
    így kell ezt csinálni.. :)