MTI

Az amerikai együtteseké a Sziget nagyszínpada

Amerikai zenészeké lesz a nagyszínpad kedden, a 15. Sziget fesztivál utolsó napján: a délután az Eagles of Death Metallal kezdődik, őket követi a Juliette and the Licks, végül pedig a The Killers lép a közönség elé.

A korábbi tervek szerint a keddi fellépők között lett volna Chris Cornell, a Soundgarden korábbi frontembere is, de hangszálprobléma miatt lemondta első három európai koncertjét, így a szigetes fellépését is. A nagyszínpadon a fellépők sorát a sivatagi hobbizenekarként indult kaliforniai Eagles of Death Metal nyitja, amely nevét meghazudtolva death metal helyett rockzenével várja a közönséget. Őket követi a neves amerikai színésznő, Juliette Lewis zenekara, a Juliette and the Licks, amely 2005-ben már fellépett a Szigeten emlékezetes rock and roll produkciójával.

Este a kvintesszenciális stadionrock-zenekarnak titulált The Killers táncoltatja meg a szigetlakókat retro-ízekkel, valamint U2- és Bruce Springsteen-hangulatokkal vegyített gitárpopzenéjével. A világzenei nagyszínpadon 19.45-tól az orosz Leningrad együttes játszik, amely a kilencvenes évek végén bukkant fel a szentpétervári és moszkvai klubokban, és szinte pillanatok alatt rendkívül népszerűvé vált. Zenéjük fő csapásiránya a ska, mélyen átitatva punkkal, de az orosz indulók, tánc- és népdalok sem maradhatnak ki.

Őket követi a finn Värttinä, amely afféle hagyományőrző ifjúsági csoportként alakult még 1983-ban. Később a zenekar átalakult, és új tagokkal bővült, akik a finnugor hagyományok mellé új stílusokat hoztak magukkal. Legutóbbi - lendületes, dinamikus és tüzes - lemezük 2006-ban jelent meg Miero címmel. A Színház- és Táncsátor keddi programjában is lesz amerikai fellépő: 20.30-kor kezdődik a csupa fiatal, tehetséges és sokoldalú művészből álló ASH Contemporary Dance előadása, amely modern, jazz, hip-hop és kortárs táncelemeket vegyít.

Éjféltől a TÁP Színház Keresők című darabját láthatja a közönség. A Molnár Péter novellájából készült produkció főhőse András, akinek két napja van arra, hogy megmentsen az örök boldogtalanságtól egy lányt. A Civil Színpadon az ÁNTSZ intézeteinek képviselői szigeti tapasztalataikról, legfurcsább eseteikről számolnak be az érdeklődőknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!