MTI

Spanyol és dél-amerikai előadók a Szigeten

A Sziget utolsó előtti napjának programjában meghatározó szerepet játszanak a spanyol és dél-amerikai előadók: Sergent Garcia, Digital 21 és Eva Yerbabuena is fellép ma.

A világzenei nagyszínpad fő attrakciója este fél 10-től a "salsamuffin" műfajt megalkotó Sergent Garcia lesz, aki igazi latin örömünnepet varázsol a Szigetre. Vele párhuzamosan a nagyszínpadon az art-rockot játszó amerikai Tools lép fel, akiknek ugyanitt a Tankcsapda készíti elő a hangulatot.

A Meduzában este 11-től a spanyol Digital 21 technóval pörgeti fel a bulit, amit hajnali egytől house zenével folytat a chile Pier Bucci. Ezzel egy időben, a Sziget másik felén, a dallamosabb zenék kedvelői Jackie Orszacky, a Syrius egykori legendás basszusgitáros-énekesének koncertjét választhatják a Jazz Sátorban. A Blues Színpad hétfői programját gazdagítja a "kihagyhatatlanként" jellemzett Paul Camilleri. A Bahia Színpad napi kuriózuma pedig a TNMK, akik az ukrán hip-hopból adnak ízelítőt.

A Szabadtéri Színpadon a világszerte ismert Eva Yerbabuena flamenco-társulata mutatja be Eva című táncelőadását. Salsacirk címmel a Vándor vurstliban zenés-táncos cirkuszvarietével szórakoztatják a publikumot. A Civil Színpad programjában a kisebbségeké a főszerep, délután a kisebbségi jogokról lesz szó, majd Netbox és WIFI a cigányságnak címmel beszélgetéssel egybekötött előadás lesz. A Magic Mirror sátor programján ma a Bubble című új izraeli film szerepel. A filmről, valamint a melegek izraeli és közel-keleti helyzetéről Gal Uchovskyt, a film forgatókönyvíróját, producerét, az izraeli meleg közösség vezéralakját kérdezhetik az érdeklődők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!