MTI

Ősszel írják ki a fővárosi wifitendert

Várhatóan ősszel jelenik meg a pályázat a Budapestet lefedő vezeték nélküli (wifi) internetelérést nyújtó hálózat kiépítésére - írja a mai Világgazdaság.

A lapnak Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes elmondta: a rendszer alapját képező eszközöket a főváros tulajdonában lévő lámpaoszlopokon helyezik el, amelyekre a nyertes tíz évre üzemeltetési jogot kap. A közhasznú tartalmak ingyenesen elérhetők lesznek; az így megnyitható weboldalak listáját a főváros határozza meg. A további böngészésért és egyéb tartalmakért azonban már fizetni kell.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • m4G1c #4
  "közhasznú" reklámszarságokra szerintem ezentúl sem lesz igény se az utcán, se otthon. ez kábé azért lesz, hogy ne kelljen több emagyarország pontot kiépíteniük. akinek van wifiképes eszköze(pda, telefon, laptop,stb), annak otthon is van net...
  inkább telenyomják pár antennával a várost, aztán megnézed, amit megnézhetsz. teljesen tisztán jön le a dologból a cenzúra. a befektetők reklámjainak nézegetéséért próbálod ki majd a dolgot. legjobb, mert ugyan az utcán, de mégis a privát szférádban befolyásolnak a hirdetések, ez valszeg helyfüggő is lesz. aztán már mész is vásárolni. olcsó, gyors, személyes. nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a telefon háttérképe is idővel reklámmá változik át.
  (a kezdeményezés jó gondolat, de valahogy mindig minden profitorientálttá lesz)
 • T0nk #3
  Nem érted. Ez olyan mint a 4-es metró. 40 éve megszületett az igény, és azóta folyton képben volt a terv. Az igények azóta átalakultak, de a terv végre megvalósulásra kerül...
 • gregor #2
  Szerintem felesleges,a legtöbben otthon neteznek,vagy munkahelyen.Azaz akit érdekel a net,az igy is hozzáfér a nethez!
 • Vorpal #1
  Éppen időben - amire a WiMAX et ujra előveszik majd,D
  De ez ugye azt jelenti majd, hogy a befektetők 10 évig
  szarnak feljleszteni majd az infrastrukturát?