MTI

Nem büntethető, aki nyitva hagyja a wifijét Németországban

Nem lehet gondatlanság miatt vádat emelni azok ellen, akik nem védik jelszóval a wifi-hálkózatukat, ha azon keresztül valaki jogsértő tartalmakat tölt fel a világhálóra - döntött ma a német legfelsőbb bíróság Karlsruhében.

A döntés mérföldkő lehet a németországi internetpenetráció szempontjából, sok helyen ugyanis pont amiatt nincs nyilvánosan, jelszó nélkül használható vezeték nélküli hálózat, mert a törvény ezt eddig büntette. A bíróság szerint az új távközlési szabályozás így is összhangban marad az uniós joggal, mert azok a cégek, melyeket szerzői jogaik megsértése miatt kár ér, még mindig kérhetik a szolgáltatókat, hogy bizonyos tartalmakat tegyenek elérhetetlenné. Ezzel szerzői jogaik megfelelő védelemben részesülnek - állapította meg a karlsruhei testület.

A német legfelsőbb bíróság most először foglalt állást a kérdésben, és jogértelmezési döntésében arra a megállapításra jutott, hogy a vonatkozó törvény kifogásolt pontjai az európai uniós jog szellemével sincsenek összhangban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • vizes #3
  Hát, a megelőzés fontosabb lenne. Értem ezalatt a hatékonyabb felderítést.
  Ez pedig a rendfenntartók megfelelő csoportjának a feladata.
  A terrorista jó eséllyel nem a nyílt wifit keresi, megvan a kifinomultabb módszere a kommunikációra.
  Úgyhogy inkább azon szorgoskodjanak, hogy ne kelljen találomra ajtókat rugdosni.
 • Senkhy #2
  Egészen addig tökéletes, amíg terrorfenyegetésre nem használják. Amikor a rendőrség rárugja az ajtót a mit sem sejtő békés német családra nagy terroristafogás reményében, pedig csak a nyílt wifijüket használták a ház elől egy furgonból....
 • Fionn #1
  helyes döntés. Azért mert valaki nézi az F1-et nem kell hogy jogsija legyen. Ahogy a beállításokhoz se kell értenie.