Gyurkity Péter

A gyártók tagadják a hibás Radeonok létezését

Az AMD több partnere is tagadta, hogy hibás példányokat kapott volna a cégtől - a sorból egyedül az Acer tűnik ki, amely viszont eleve butított sorozatot rendelt, így a jelek szerint nem is léteztek a hírekben szereplő hibás grafikus kártyák.

A hónap elején mi is beszámoltunk arról, hogy tajvani források szerint több ezer gyári hibás Radeon chip került az AMD partnereihez. A most felbukkant - nemhivatalos - cáfolat már csak azért is érdekes, mert korábban éppen az AMD állította, hogy a vezérlők BIOS-ának frissítésével könnyen javítható a hibás szoftver, így nem kell a gyárba visszaküldeni az összes érintett példányt. Most azonban a partnercégek egyenesen azt állítják, hogy egyikük sem kapott ezekből a darabokból.

Márpedig a korábbi beszámolókban arról esett szó, hogy az Asustek, az MSI és a Gigabyte is kénytelen volt visszahívni egyes Radeon HD 2600 és 2400 kártyákat, az egyik első vonalbeli partner pedig egyedül 20-30 ezer példányt hívott vissza. Az ASUS néhány mérnöke erre most azzal válaszolt - névtelenségük megtartása mellett - hogy az újságírók egyetlenegy alkalommal sem érdeklődtek a cégnél a hibás kártyákkal kapcsolatban és ők maguk sem találtak egyetlen hibás példányt. Szerintük mindössze az Acer döntését érthették félre, amely azonban szándékosan rendelt olyan példányokat, amelyek nem támogatják a H.264 és VC-1 szabványok hardveres kitömörítését lehetővé tévő UVD technológiát.

Az MSI és a Gigabyte is hasonlóképpen nyilatkozott az ügyben, állításuk szerint egyetlen UVD-t nélkülöző, vagy hibás ROM-mal érkező chipet sem kaptak. Utóbbi cég némileg több részlettel is szolgált és elárulta, hogy jelenleg szállítanak olyan HD 2400 A13 kártyákat, amelyek csak a legújabb Catalyst meghajtóval támogatják az UVD-t, a többi sorozat azonban minden tekintetben teljesnek mondható.

Az AMD egyik mérnöke ehhez annyit fűzött hozzá, hogy ők sem tudnak hibás példányokról, és minden olyan hír, amely gyári hibás HD 2600 és 2400 kártyákról szól, nem állja meg a helyét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • who am I 7 #11
    "Mindenki használjon Linuxot Firefoxszal, de Vistat ne, csak ha azon is FF"

    Az sg-s vérlinuxos rendelet szerint minden péknek joga van linuxXxal sütni a kenyeret
  • Axon #10
    Ha már összeesküvés elméletekkel kezdtétek a válaszokat, akkor az Nvidia-nak nagyobb érdeke fűződik hozzá, hogy kicsit feketítse a konkurenciát.
    Biztos jónéhány potenciális vásárlót riasztott el a hibás kártyák híre. Mire megjelenik a cáfolat, már haza is vitték az új nvidiás kártyájukat és az összes haverjuknak elmondták, hogy még véletlenül se vegyenek ATI-t. Még évek múlva is lesznek emberkék, akik szentül állítják, majd, hogy "az ATI sz@r me' hibás!".
  • Inquisitor #9
    Vajon új iMac-be miért ilyen kártyák kerültek bele? Csak azért mert nem annyira melegszik?
  • Inquisitor #8
    Azokat inkább valamelyik öszvér H264 kódekkel szokás inkább.
  • MaSzKa #7
    le7 warezkártyák ezek

    vagy késöbb 1 bios frissités és akkor mehet a hdfilmek jó minőségbe xvide-divx-be:-)
  • dez #6
    Nekem úgy tűnik, az UVD-t nélkülöző kártyákon BIOS-ból van az letiltva, és egy félreértésből kifolyólag azt hitték a cégnél, az Aceren kívül más partnereknek szánt kártyákra is a "tiltós" BIOS került véletlenül egyes szállítmányok esetén.
  • balee66 #5
    Az egészről a Microsoft tehet!
    Különben is, a Vista szar, mindenki használjon Linuxot (grafikus felület nem ér, only terminal!)
    Ja és az IE meg fos, mindenki használjon Firefoxot!

    Mindenki használjon Linuxot Firefoxszal, de Vistat ne, csak ha azon is FF fut.
    Probléma megolda
  • Sir Quno Jedi #4
    Vista tényleg szar, de Linuxot sem szeressük?!
  • kopa1 #3
    Fogadjunk, hogy ebből is az lesz itt, hogy:
    A) az egészéről a Microsoft tehet
    B) A Vista szar, mindenki használjon Linuxot
    C) IE szar, mindenki használjon Firefoxot
    D) Az A, B, C lehetőségek teszőleges kombinációja
  • archkoven #2
    most lehet okoskodni