SG.hu

Biometrikus azonosítás a kéz ereinek alapján

A Siemens és a Fujitsu üzleti együttműködést jelentettek be, amelynek célja, hogy a Fujitsu által kifejlesztett, a kéz ereinek szkennelésén alapuló "PalmSecure" autentikációs rendszerét a Siemens SIS "ID Center" biometrikus szoftverjével kombinálva új biometrikus IT megoldást hozzanak létre személyek felismerésére ill. azonosítására.

A megoldás azon alapul, hogy a tenyér bőre alatt futó erek az egyénre kizárólagosan jellemző egyedi mintázatot mutatnak. A tenyeret direkt kontakt nélkül, infravörös szkennerrel lehet letapogatni. Ez az eljárás teljesen higiénikus, ezért különösen kórházakban és a gyakorta és sokak által használt készülékek (mint pl. ATM-ek) esetében különös jelentőségük lehet.


A szkennelés során a infravörös-közeli sugarakkal, néhány centiméter távolságból pásztázzák végig a tenyeret, másodpercek alatt azonosítva "tulajdonosát". Az eljárás során a rögzített mintázatot a vizsgált személy előre felvett mintázatával vetik egybe. Mivel az erek a bőr alatt húzódnak, gyakorlatilag lehetetlen meghamisítani az azonosságot, mivel a letapogatást az sem zavarja, ha a bőr szennyezett, ellentétben az ujjlenyomattal, amelyet szennyeződés vagy az ujj sérülése eltorzíthat.


A Fujitsu a "PalmSecure"-t bankokban, kórházakban, egyetemeken és hatósági létesítményekben kínálja személyek autentikálására. A Siemens "ID Center" biometrikus szoftverét, amely a személyekről rögzített adatok rendkívül biztonságos kezelését teszi lehetővé, világszerte már számos ügyfélnél installálták a közszolgálat, egészségügy és ipar területein. A Siemensszel való biometrikus partneri viszony révén a Fujitsu számára megnyílik különösen az európai piac, míg a Siemens a kooperáció révén új komponenssel bővítheti biometrikus autentikációs kínálatát, melybe eddig az arc, szivárványhártya és az ujjlenyomat felismerése tartozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • nenad #3
  Kiraly Cucc!
  Sztem azt hogy elo e vagy nem szinten meg lehet allapitani, kulonosebb valtoztatas nelkul, foleg hogy infra..
 • Penge4 #2
  Komoly lehet, valaki levágja a kezed, lefejti az arcodról a húst, kiszedi a szemeidet és még a mentőket/rendőrséget sem tudod hívni, mert sem az arc, sem az ujjlenyomat, sem a retina, sem az tenyér erezet felismerőt nem tudod használni.

  De nem baj, mert miután kifosztotta a bankszámládat és elvéreztél el is kapják a tettest 2 percen belül a Google StreetView-nak köszönhetően.
 • Scroll #1
  Frankó! Most már nem az újjamat vágják le hanem a fél karomat a tolvajok...