Napi Online

Ötszörös profit a Philipsnél

A holland Royal Philips Electronics NV, Európa legnagyobb fogyasztói elektronikai termékeket gyártó vállalata 1,57 milliárd euróra növelte nettó nyereségét az idei második negyedévben a tavalyi azonos időszak 301 millió eurója után.

Az árbevétel 4,4 százalékkal, 6,1 milliárd euróra csökkent, ám ha figyelmen kívül hagyjuk a dollárárfolyam kedvezőtlen alakulását, a részvényeladásokat, illetve a cégfelvásárlásokat, akkor a tavalyival megegyező forgalmi adatot kapunk. A kiemelkedő profitot nagyrészt annak köszönhetik, hogy eladták a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.-ban lévő Philips-részesedést, de a jó eredményekhez az is hozzájárult, hogy csökkentették az általános költségeket és erősítették az értékesítést a nagyobb profitrátát hozó üzletágakban.

Kiemelkedően jól teljesített a kórházi berendezéseket gyártó divízió, amelynek forgalma 4 százalékkal nőtt. A társaság tegnap jelentette be: 20 százalék alá csökkenti részesedését a lapos képernyőket gyártó LG.Philips LCD Co.-ban, hogy jobban koncentrálhasson a háztartási gépek, az egészségügyi berendezések és a világítótestek gyártására. A Philips a Taiwan Semiconductorban meglévő részesedése mellett eladta félvezetőgyártó részlegének nagy részét is, és ezzel kiszállt a chipgyártásból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!